3T: Renkaat kuluvat Suomessa nopeammin – tässä syy!

3T-verkkolehti uutisoi karkean tienpinnan kuluttavan Suomessa renkaat 4–5 kertaa nopeammin kuin muualla.

Suomessa tiet kuluttavat renkaat loppuun 4–5 kertaa nopeammin kuin muissa maissa, uutisoi 3T. Etenkin keväällä ja alkukesästä kulutus on kovaa, kun talvirenkaat ovat karheuttaneet teitä.

– Kesä–heinäkuun vaihteeseen saakka ajaminen rasittaa rajusti rengasta. Sitten renkaisiin kohdistuva kuormitus vähenee, koska tien karkeus on silottunut, ja tien pintaan talvella kertyneet epäpuhtaudet ovat sulaneet lämmenneeseen ja sileytyneeseen tien pintaan, Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri kertoo 3T-lehdessä.

Myös Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora toteaa, että kuluma on suurempi huonokuntoisilla teillä.

– Kuljettajan pitää olla tarkkana renkaiden kanssa, sillä vastuu on hänellä. Laki edellyttää kesärenkailta vähintään 1,6 millin urasyvyyttä, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä, hän toteaa lehden haastattelussa.

Laadukkaat ja hyväkuntoiset renkaat myös kuluttavat vähemmän polttoainetta kuin huonokuntoiset. Siksi edullisin rengas ei ole aina paras vaihtoehto, sillä niissä käytetään vähemmän laadukkaita materiaaleja.

Pidä huolta renkaistasi:

– Vältä urissa ajamista, sillä niissä kulumisen esiin tuoma kiviaines hioo rengasta kuin hiekkapaperi. Luonnollisesti kuopat ja teräväreunaiset tiet tekevät hallaa renkaan kunnolle.
– Tarkasta rengaspaineet säännöllisesti. Jos renkaassa on 20 prosenttia liian vähän ilmaa, sen käyttöikä vähenee viidesosan suunnitellusta ja 30 prosenttia liian alhainen rengaspaine jo puolittaa käyttöiän.
– Muista järkevä ajotyyli: Nopeat kiihdytykset ja jarrutukset kuluttavat renkaita nopeammin.
– Renkaiden elinikää voi pidentää myös vaihtamalla niiden paikkaa 8 000 kilometrin välein, sillä etu- ja takarenkaat kuluvat eri tahtiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat