36-vuotias mies käytti törkeästi seksuaalisesti hyväkseen 12-vuotiasta lasta – tuomioksi 3,5 vuotta vankeutta

Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö 2:29
Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö

Rikoksentekijä väitti, ettei ollut tietoinen puhelimestaan löytyneestä kuvamateriaalista. Oikeus ei uskonut miehen selitystä. 

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 1982 syntyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta 3,5 vuoden vankeuteen.

Tekoaikaan 36-vuotias mies oli vuoden 2019 alkusyksynä viestitellyt netissä 12-vuotiaan lapsen kanssa netin keskustelukanavilla ja ollut hänen kanssaan sukupuoliyhteydessä. Viestit sisälsivät seksuaalisiin tekoihin liittyviä asioita. Lisäksi mies oli houkutellut uhria lähettämään itsestään alastonkuvia.

Sukupuoliyhteys tapahtui hotellihuoneessa, jonka mies oli varannut. Myöhemmin loppuvuoden 2019 ja alkuvuoden 2020 aikana mies oli tavannut uhrin useita kertoja uudestaan ja ollut lapseen sukupuoliyhteydessä.

Rikoksentekoaika ajoittui yli puolen vuoden ajalle. 

Kuvia puhelimessa

Käräjäoikeuden mukaan teot olivat törkeitä muun muassa tekijän ja uhrin välisen suuren ikäeron vuoksi. Rikoksen katsottiin myös vahingoittaneen lapsen kehitystä. Mies myönsi syyllistyneensä törkään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Lisäksi mies oli pitänyt hallussaan kuutta kuvatallennetta, joissa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasti esitettiin lapsia. Kuvat löytyivät miehen puhelimesta.

Mies kiisti syytteen ja kertoi hankkineensa puhelimen käytettynä. Hän väitti, ettei ollut tietoinen puhelimessa olleista laittomista kuvista. Käräjäoikeus ei niellyt selitystä erikoisesta yhteensattumasta. 

Mies määrättiin korvaamaan uhrilleen henkisestä kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 24 000 euroa.

Mies on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon, joka ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat