31.1. Siskonmakkarakastike

  • 800 g siskonmakkaroita
  • 60 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • vettä
  • mustapippuria
  • cayennenpippuria
  • Maldon-suolaa

Kuumenna paistinpannu ja lisää vähän voita. Purista siskonmakkaroista pyöreitä palloja suoraan melko kuumalle paistinpannulle ja anna ruskistua hyvin joka puolelta. Siivilöi makkarat voista. Puhdista pannu ja lisää loppu voi. Kaada jauhot sekaan. Anna jauhojen vähän ruskistua koko ajan sekoittaen, kaada vettä sekaan ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia kunnes kastike on sopivan sakeaa. Lisää makkarat ja kerma. Anna kiehua vielä hetki. Mausta mustapippurilla ja ripauksella cayennepippuria ja tarkista suola. Tarjoile perunamuhennoksen kanssa.

Resepti: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat