30 vuotta sitten tangokuningattareksi kruunattu Eija Kantola muistelee, kuinka löysi myös rakkauden Tangomarkkinoilta: "Vähän sellainen työtapaturma"

Eija Kantola - 30 vuotta tangokuninkaallisen elämää 8:16
Eija Kantola sai tangokuningattaren kruunun päähänsä 30 vuotta sitten – kertoo, mikä yllätti tuolloin 26-vuotiaan nuoren laulajan

Eija Kantola juhlistaa tangokruununsa 30-vuotisjuhlaa.

Iskelmälaulaja Eija Kantola kruunattiin tangokuningattareksi tasan kolmekymmentä vuotta sitten, vuonna 1992. Tuohon aikaan Kantola itse oli 26-vuotias, ja kuvaili Uutisaamun haastattelussa olleensa tuolloin vielä epävarma sekä ujo nuori artisti. 

– Kyllä se siitä sitten lähti, oli tosi paljon keikkoja ja pääsi siihen pyöritykseen heti, että kyllä siinä kasvoi sen keikkailun mukana. Ja kaikki julkisuus ynnä muu kun tuli mukana, niin olihan se vähän sellaista hämmentävää maalaistytölle, Kantola muisteli. 

Tangomarkkinoilla on ollut myös muutenkin varsin tärkeä merkitys Kantolan elämässä, sillä hän on löytänyt puolisonsa Ari Pekka Kuisminin myös tapahtuman puitteista. Kaksikon tavatessa Kuismin työskenteli Tangomarkkinoiden toimitusjohtajana. 

– Se oli vähän sellainen työtapaturma, se vaan tapahtui, joskus siellä Tangomarkkinoilla kohdattiin ja siitä se lähti. 

Pitkän rakkauden salaisuuden Kantola arvioi piilevän osittain kummankin töiden luonteessa. 

– Varmaan se, että molemmat on paljon poissa kotoa, ei ehdi riitelemään! Kantola vitsaili. 

– Mieheni on rallihommissa ja paljon matkustaa, ja itse olen paljon keikoilla, niin kyllä sitten tietenkin kun ollaan kummatkin kotona, niin se yhteinen vapaa-aika on tosi tärkeää ja se yritetään käyttää mahdollisimman (hyvin) toista huomioiden ja että silloin ollaan läsnä. 

Yllä olevalla videolla Eija Kantola kertoo, mikä yllätti eniten kun hän sai 26-vuotiaana päähänsä tangokuningattaren kruunun. 

Lue myös:

    Uusimmat