30 vinkkiä ja ideakuvat lastenjuhliin – katso!

Leivontanurkan huhtikuun kisassa tiedusteltiin vinkkejä lastenjuhlien järjestämiseen. Tässä koostettuna liuta hyviä ideoita, joista juhlajärjestäjät voivat iloisesti inspiroitua.

ja palkintoarvonnassa onni suosi Kristiinaa Vantaalta, Annea Helsingistä, Janinaa Forssasta, Lena-Stinaa Espoosta ja Hennaa Helsingistä. Onnea voittajille.

30 vinkkiä

1. "Tyttären 5-vuotissynttäreillä suklaaseen dipatut vaahtokarkkitikkarit vietiin melkein käsistä. Tämä idea on varmasti jatkossakin käytössä." – Sanna, Veikkola.

2. "Olen huomannut, että tavallisen täytekakun sijaan jäätelö tekee paremmin kauppansa. Suosittelen tekemään joko ihan jäätelokakun, tai vaihtoehtoisesti jäätelöbaarin, jolloin lapset voivat itse saada haluamansa jääteloannoksen koristeineen ja makuineen." – Laura, Helsinki

3. "Meillä on prinsessateema ollut, vaaleanpunaisia muffineita, trio-jäätelöä ja täytekakku vaaleanpunaisin koristeluin." – Sanna, Kouvola

4. "Meillä järjestettiin tänä vuonna Angry Birds-teemajuhlat. Synttärisankareina 5-vuotias tyttö ja 6-vuotias poika. Tarjolla oli pieniä kylmäsavulohi-leipiä, sulatejuusto-kinkkumuffinseja, m&m-keksejä, pieniä porkkanamuffinseja, popcornia, angry birds-cake popseja sekä angry birds-kakut, toinen geisha-täytteellä ja toinen mansikkatäytteellä. Cake popsit osottautuivat lasten suureksi suosikiksi. Sopivan pieniä ja hyvän makuisia. Jokavuotinen hitti on kuitenkin pienet porkkanamuffinsit ja niitä vaativat juhliin niin lapset kuin aikuisetkin. Oli juhlat mitkä tahansa, meiltä löytyy aina pieniä porkkanamuffinseja ja pienelläkin porukalla niitä uppoaa masuihin monta kymmentä." – Henna, Helsinki.

5. "Hieman isommille lapsille voi järjestää taco-tarjoilut, esim. puolet jauhelihatäytteisiä ja puolet kasvistäytteisiä." - Anne, Oulu.

6. "Suolaista ja makeaa, vaikka erilaisia hedelmiä pilkottuna, joita voi dippailla herkullisiin kastikkeisiin: suklaa, toffee, mansikkakastike. Riippuu tietysti juhlijoiden iästä. Kertakäyttöpöytäliinat ja tukevat mukit." – Niina, Imatra.

7. "Teen tytön synttäreille mokkapaloja, joista painellaan piparimuotilla sydämen muotoisia paloja. Ne maistuvat tytöille aina hyvin." Johanna, Saarenkylä.

8. "Tarjoile terveellisiä lämpimiä voileipiä." – Anne, Oulu.

9. "Lastenjuhlien tarjottavat saavat olla värikkäitä, ruoalla voi leikitellä. Teemat voivat mennä päivänsankarin lempparien mukaan (Disney, Barbiet..). Kakun voi leipoa teeman mukaan, tehdään esim Barbie-kakku. Kakkuun voi laittaa oikean barbien ja kakku itse on barbien mekko! Sitten tehdään esimerkiksi muffinseja tai donitseja pinkillä kuorrutuksella (elintarvikevärit) tai sydämen muotoisia keksejä." – Hanna, Savonlinna.

10. "Jos lastenjuhlat ovat kesällä kylmät raikkaat juotavat ovat pop!" – Anne, Oulu.

11. "Kokemuksesta tiedän, että parhaimmat teemat olisi liikkuminen ulkona esim.kirkonrottaleikki, polttopalloa,kirkkistä ja kymmenen tikkua laudalla.Vois myös olla tavallistakin piilosta tai keinupeffistä pallolla." – Leena,Kuortti.

12. "Meillä oli viidakkojuhlat. Tein fantasiakakun: viidakon, siinä oli eläimiä ja palmuja. Lisäksi kanamuna-allergiselle synttärisankarille tein Aappa-kakun :) Tarjoolla oli hedelmäjuomaa (itsetehtyä fruitieta), hedelmäsalaattia ym. Koristeena oli viidakko koristeita juhlakoristekaupasta: juhlamaailma ja confetti. Koristeena oli palloja, kukkia, pehmokäärme, leikki eläimiä ja ötököitä. Hedelmäjuomiin oli teemaan sopivia drinkkitikkuja. Lautaset oli viidakoneläimiä, servetit viidakoneläimiä, pöytäliina viidakoneläimiä. Tarjoiluastioina oli lehtivateja jne."Lena-Stina, Espoo.

13. "Voileipäkakku runsailla kasviksilla maistuu meidän ja sukulaisten lapsille." – Päivi, Lemi

14. "Paras teema on Autot! Ja sitten muffineja tarjoille, joiden sisällä on marjoja, ja päällä autot koristeina." –Sanna, Söderkulla.

15. "Keksit tekevät aina kauppansa! Suklaakekesejä, kaurakeksejä, keksejä, joiden sisään on leivottu monivärisiä suklaarakeita jne. Myös kotitekoinen jäätelö kelpaa muksuille mainiosti." – Taru, Tarvasjoki.

16. "Tytöille voisi järjestää kynsistudion, joissa vieraiden kynnet lakataan ja läksijäislahjaksi annetaan leikkisormus." – Leila, Uusikaupunki.

17. "Lastenjuhlissa tärkeää on ruoan ja leivosten ulkonäkö, joten koristeluun kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa. Värikkäillä karamelleilla ja suklaalla koristellut leivokset ovat varma nakki." – Janina, Forssa.

18. "Lastenjuhlissa suurimpia hittejä ehdottomasti on ollut aarteenmetsästys, johon kuuluu suunnittelijan innostuksen ja jaksamisen mukaan erilaisia vihjeitä, temppuratoja ja tehtäviä." – Marika, Tampere.

19. "Pirtelö maistuu lastenjuhlissa takuuvarmasti." – Teemu, Oulu.

20. "Tein pikkuveljeni 10-vuotissynttäreille Bart Simpson-kakun, se oli hitti! Erityisesti "silmien" syönti oli todella hauska puuha lapsien mielestä." – Niko, Vantaa.

21. "Pojan 7-vuotissynttäreille futisteema. Futispallokakku, astiat ja servietit futisteemaa, koristeluun futisilmapalloja ja pojille futispeli PS3-konsolille. Muuta tarjottavaa: karkit, keksit, popcornit, pienet pullat ja jauhelihapannari. Hauskaa oli!" – Kristiina, Vantaa.

22. "Hampurilaisravintola. Tee keittiöön kotihampurilaisravintola. Ruokalista seinälle, josta voi tilata, ja tee itse ruoat, terveellisesti, esim. täysjyväviljasta sämpylät, miniporkkanoita, salaatteja, tai vaikka pizzaa. Varmasti maistuu pikku-asiakkaille kaalisalaatitkin hampparin välissä." – Leena, Nastola.

23. "Kioski, josta voi "ostaa" eri herkkuja valmiiksi jaetuilla kupongeilla. Omassa lapsuudessani tämä oli suosikki." – Anni, Tampere.

24. "Tein tyttärellen juhlat pandateemalla: pandakakku, pandan tassu muffineita ja pandakarkkeja." – Heidi,Helsinki.

25. "6-v synttäreillä hittitarjottavaksi osoittautui 'grillivartaat', jotka oli tehty n. 2 cm leveästä karkkinauhasta ja vaahtokarkeista pujotellen niitä vuoron perään grillivartaaseen siten että nauha kiersi S-tyylillä vaahtokarkit." –Tuire, Tornio.

26. "Teema on tärkeä. Tyttöni 1-vuotis synttäreillä oli sirkusteema ja tarjolla oli sirkuseväitä, kuten hot dogeja, hattaraa, tikkarikeksejä (tikkuun tehtyjä keksejä) sekä karusellikakku. Juomana tietenkin tölkkilimsaa ja pillimehuja. Lastenhuoneeseen olin tehnyt sirkusteltan jossa oli kaksi punaista ja kaksi valkoista verhoa katossa sekä paaaaljon ilmapalloja lattialla. Kolmioviireistä olin tehnyt nauhan, missä luki hyvää syntymäpäivää *tytön nimi*. Tänä vuonna on Muumi-teema ja tarjolla mm. Pikkumyyn pikkulettuja & Muumimamman mansikkahilloa, Muumipapan kävelykeppejä (keksinä ja pullana) Nuuskamuikkusen nakkikaloja (nakkeja lehtitaikinan sisällä) sekä Niiskuneidin nilkkarenkaita (hotrod sipsejä) Kaikissa on tietty nimilaput ja kakkuna Muumipeikko vaaleenpunasen pilven päällä makoilemassa. Koristelut tietenkin Muumi-teemaa ja värikkäistä pilleistä tehtyjä "himmeleitä" teen nauhaksi :) Saa nähdä mitä ensivuonna teemaksi valikoituu. Hyvissä ajoin kun aloittaa suunnittelun ja tekee pikkuhiljaa koristeita, saa hyvinkin näyttäviä juttuja tehtyä!" – Lauriina, Tampere.

27. "Oman lapseni syntymäpäivillä oli eläin/maatila teema. Tein kakun, joka oli eläineten laidun ja päällä oli marsipaanieläimiä ja reunoilla aidat. Lisäksi tein lammas, possu ja tipu -muffinsseja." – Sanna, Rauma.

28. "Tytön ekat synttärit oli Minni-teemaiset, eli täytekakkussa oli minnikorvat: värit pinkki ja musta. Valmiista murotaikinasta tehty, Minni-keksit Minni-muotilla, Minni-muffinsit ja -donitseja. Kaikki oli lasten herkkua. Myös astiat ja liinat Minni-teemalla." – Mariia, Kokkola.

29. "Ruoka sellaista, että kaikkien on hyvä syödä sotkematta." –Tiina, Tampere.

30. "Lastenjuhlissa lapsille ruokailusta voi tehdä myös hauskan ohjelmanumeron. Tarjolla voi olla esim. kakkupohjasta tehtyjä ympyröitä/neliöitä ja paljon erilaisia koristeluaineksia, kuten kermavaahtoa, marjoja, karkkeja, yms..joista kukin lapsi voi itse tehdä itselle mieleisensä kakun sytöväksi :)" – Reetta, Helsinki.

Vinkkien koostaminen: TET-harjoittelija Suvi Syrjänen

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat