Vasikanpaisti
- 700 g vasikanpaistia
- 1 rkl tuoretta rosmariinia
- 1 rkl voita
- mustapippuria myllystä
- suolaa
Mausta vasikanpaistikkeet tai paisti ja ruskista paistinpannulla voissa rosmariinin lehtien kanssa kauniin ruskeiksi ja nosta uunivuokaan. Aseta paistomittarin antura lihan paksuimpaan kohtaan niin, että pää jää lihan keskelle. Paista 90 asteisessa uunissa kunnes paistomittari näyttää 50 astetta. Nosta vuoka uunista ja kääri liha foliopaperiin ja anna vetäytyä 5 minuuttia lämpimässä ennen viipalointia.
Makujuurekset
- 4 perunaa
- 1 porkkana
- 1 pieni mustajuuri
- 1 omena
- 100 g porsaan savukylkeä
- 2 dl kermaa
- 1 rosmariinin oksa
- 1 rkl voita
- 1 rkl silputtua lehtipersiljaa
- mustapippuria
- suolaa
Kuori juurekset ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Keitä juurekset vedessä lähes kypsiksi. Kaada vesi pois ja nosta juurekset jääveteen, jotta kypsyminen lakkaa. Leikkaa porsaankylki kuutioiksi ja paista paistinpannulla rapeaksi. Siivilöi rasva pois. Kuori omena ja raasta kattilaan kerman sekaan. Lisää kattilaan rosmariinin oksa ja anna kiehua hetki. Kuumenna juuresviipaleet sekä kuutioitu porsaankylki kattilassa voin kanssa ja kaada makukerma päälle. Anna kiehua hetki. Mausta pippurilla ja suolalla. Lusikoi makujuureksia lautaselle ja leikkaa ohuita vasikanpaistiviipaleita päälle.
Resepti: Antti Vahtera