3-vuotiasta sometähteä potkaisseesta äidistä paljastui lisää ahdistavia tietoja: "Tämä on kammottavan epäreilua ja väärin"

3:18
Miltä näyttää someammattilaisen arki Suomessa? Espoolainen perhe aikoo elättää itsensä somettamalla

Satojen miljoonien näkemällä videolla äiti potkaisee sosiaalisessa mediassa tunnettua lastaan. Äiti on syyttänyt videota "väärinkäsitykseksi" ja syyttää sen kuvaamisesta muita kateellisia vanhempia.

Kiinalaisäiti joutui somemyrskyn silmään potkaistuaan lastaan. Niu Niuna tunnettu 3-vuotias tyttö on kiinalainen sosiaalisen median julkkis, jota hänen äitinsä potkaisi, koska lapsi oli lähteiden mukaan väsynyt poseeraamaan.

Äiti syyttää kateellisia videon kuvaamisesta

Videota on katsottu jo satoja miljoonia kertoja. Lähteiden mukaan äiti sanoo videolla "potkin sinut kuoliaaksi, uskotko" ja "älä ärsytä minua kuvausten aikana".

BBC:n mukaan äiti kertoi potkaisseensa tyttöä, koska tämä oli juoksemassa tielle. Kriitikkojen mukaan tietä ei edes näy videolla. 

Videon alkuperäinen jakaja ei ole tiedossa. Äiti on syyttänyt videota "väärinkäsitykseksi" ja syyttää sen kuvaamisesta muita vanhempia, jotka ovat "kateellisia" Niu Niun menestyksestä.

– Ei kukaan vanhempi voi sanoa, ettei olisi koskaan lyönyt lastaan. Normaalisti en lyö häntä usein, äidin kerrotaan sanoneen lausunnossaan.

"Potkun psykologiset vaikutukset ovat suuremmat kuin fyysinen vamma"

Video ja äidin asenne ovat järkyttäneet ihmisiä laajalti.

– Hän on kaunis vauva, mutta hän on vauva! Ei palkkasekki! Antakaa hänen olla taapero, luojan tähden. Tämä on kammottavan epäreilua ja väärin, Samantha Bundy-Davenport sanoo Facebookissa.

– Tämä mursi sydämeni, siis tuhosi sen täydellisesti. Millainen sekopäinen otus tekisi näin omille lapsilleen, Anila Salfi ihmettelee.

Juttu paisui suuriin mittoihin. Kiinalaislähteisiin ilmestyi pian muitakin videoita Niu Niun äidistä; videoilla hän huutaa tytölle ja esimerkiksi lyö tätä henkarilla.

– Tätä äitiä voisi epäillä siitä, että hän rahastaa lapsensa avulla. Ei ole oikein potkia lapsia: potkun psykologiset vaikutukset ovat suuremmat kuin fyysinen vamma, asianajaja Yang Wenzhan kirjoitti kiinalaisessa sosiaalisen median palvelu Weibossa.

Weibossa asiaa kommentoineet väittävät muun muassa, että Niu Niu tekee töitä aamuyhdeksästä iltakuuteen, ja hänen pitäisi suoriutua yhdestä kuvauksesta muutamassa minuutissa.

Verkkokaupat lupaavat vähentää lapsimallien käyttöä

Vastauksena videoon 110 lastenvaatteita myyvää yritystä Taobao-verkkokaupassa totesi vähentävänsä lapsimallien käyttöä ja toivovansa lisää säännöstelyä alalle, kertoo New York Times.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Työllistämällä pikkuisia aikeemme on näyttää ilo, jota lastenvaatteet voivat tuoda, ja välittää se entistä useammille lapsille. Mutta jos lapsia satutetaan kuvausprosessissa, tämä sotii täysin alkuperäisiä aikeitamme vastaan, yritykset totesivat lausunnossaan.

Kiinan laki kieltää palkkaamasta alle 16-vuotiaita. New York Timesin mukaan lapsille kuitenkin maksetaan usein pimeästi, eikä virallisia sopimuksia ole.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja