Vei rahat, muttei antanut treeniohjeita – monien ihailemaa "fitness-vaikuttajaa" väitetään huijariksi: "Nämä väitteet tulevat vuosien takaa..."

7:47
Vaaditaanko fitness-lajeissa liikaa keholta?

Fitness-vaikuttaja Brittany Dawn Davisille sataa kritiikkiä, koska hän ei ole toimittanut lupaamiaan tuotteita ja valmennuksia.

Puoli miljoonaa ihmistä seuraa Brittany Dawn Davisia Instagramissa – ja nyt nuo seuraajat ovat vihaisia. Fitness-vaikuttajana tunnettu Davis on saanut kipakkaa palautetta myymistään palveluista. Sosiaalisessa mediassa nainen käyttää nimimerkkiä Brittany Dawn, kertoo Business Insider.

Ohjelma maksaa satasia

Tusinoittain ihmisiä on valittanut Davisin palveluista, joita ei lupauksista huolimatta ole saanut. 

Business Insider pääsi seuraamaan yksityistä Facebook-ryhmää, jossa Davisin toimia ruoditaan. Moni fani kertoo, ettei lupauksista huolimatta saanut koskaan e-kirjoja, treeniohjelmia ja nettiohjausta, josta on maksanut rahaa.

Davis tarjoaa nettisivullaan muun muassa treeniohjausta, joka maksaa satoja dollareita.

Kriitikot väittävät: Otti rahat, mutta ei antanut tuotteita

Davisin toiminnasta on jo valitettu viranomaiselle ja netissä kiertää adressi, joka kertoo Davisin olevan "huijari".

– Jo vuonna 2016 (mahdollisesti aiemminkin) hän on huijannut asiakkaita niin, ettei lähetä heille fitness- ja ravinto-e-kirjoja, ei noudata nettitreenausaikataulua, ei lähetä viikoittaista viestiä eikä yksilöi treenipaketteja, vain etunimellään kommentoivat Courtney syyttää.

Davis. Jos kuva ei näy, katso se täällä

Hän itse sai e-kirjansa kaksi kuukautta myöhässä vuonna 2018. Myöskään Courtneyn treeniohjelma ei ollut personoitu juuri hänelle.

Anteeksipyyntökään ei vakuuttanut

Jouduttuaan myrskyn silmään Davis julkaisi YouTube-kanavallaan videon, jossa pyytää tilannetta anteeksi.

– Nämä väitteet tulevat vuosien takaa, ajalta, kun perustin yrityksen, joka lähti lentoon niin nopeasti, etten tiennyt, miten käsitellä sitä. Tein, mitä minun piti, parhaan kykyni mukaan, nainen kertoo videolla.

– Ajoittain se oli liikaa ja otin kontolleni enemmän kuin olisi pitänyt. Siitä otan täyden vastuun ja olen pahoillani.

Business Insiderin mukaan videon nähneet fanit eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä anteeksipyyntöön.

– Hän menetti 6000 seuraajaa yhden yön aikana. Toivon, että hän pitää pitkän tauon sosiaalisesta mediasta ja selvittelee elämäänsä, YouTube-käyttäjä upyourallie sanoo.

– Anna kaikille rahat takaisin, ongelma ratkaistu, nimimerkki advnwo sanoo.

Saanut jopa uhkauksia

Osa kommentoijista väittää, että Davis olisi tarjonnut asiakkailleen rahoja takaisin, jos nämä vain allekirjoittavat salassapitosopimuksen. Se estäisi heitä paitsi puhumasta asiasta, myös haastamasta Davisia oikeuteen.

Davis kertoo YouTube-videonsa kuvauksessa saaneensa jopa tappouhkauksia. Hän anoo, että hänen perheensä ja ystävänsä jätettäisiin kohun tiimoilta rauhaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja