3 vinkkiä: Näin voitat ihmiset puolellesi

Joskus voi olla vaikeaa perustella omia ideoitaan ja mielipiteitään. Perustelun taitoa kannattaa kuitenkin opetella, jos haluaa saada muut puolelleen.

Suomalaiset eivät tunnetusti ole innokkaita small talkin harrastajia. Puheenlahjoista voisi kuitenkin olla hyötyä, kun yrität vakuuttaa muita itsesi ja ideoidesi erinomaisuudesta. Lue alta, miten se onnistuu.

Älä takerru

Ihmiset aistivat epävarmuuden ja miellyttämishalun. He huomaavat kyllä, kun haluat saada heiltä jotain. Usein tämä saa heidän karvansa pystyyn ja tämä ei ole ihanteellinen tilanne pyytää mitään. Jos siis tarvitset tai haluat jotain oikein kovasti, voi olla toimivampi menetelmä suhtautua asiaan tyynesti, jopa välinpitämättömästi. Tässä tosin tarvitaan hyviä näyttelijänlahjoja.

Osoita, mitä menetettävää keskustelukumppanilla on

Ihmiset sanovat, että he haluavat kuulla, mitä saavuttavat, jos myöntyvät ideaasi. Todellisuudessa vaikuttavampaa on kertoa heille, mitä he menettävät, jos eivät myönny. Tämän takia mainoksissakin käytetään fraasia ”älä menetä tätä tilaisuutta” sen sijaan, että kerrottaisiin kattavasti tuotteen hyödyistä. Menettämisen pelko on voimakkaampi motivaattori.

Yllätä

Tämä voi toimia sellaisten keskustelukumppaneiden kanssa, jotka eivät keskity kuuntelemiseen. Vaihda aihetta johonkin, josta tiedät keskustelukumppanin innostuvat, tai heitä keskusteluun joku yllättävä mielipide. Tämä voi saada kumppanin keskittymään ja innostumaan lopulta myös alkuperäisestä aiheesta.

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat