3 syytä: Ystävistä apu painonpudotukseen

Etenkin kesäisin laihduttaminen tuntuu erityisen haastavalta, mutta onneksi ystävien ansiosta painonhallitseminen on entistä helpompaa.

Itsensä kannattaa ympäröidä iloisilla ihmisillä. Katso kuinka ystäväsi voivat auttaa sinua pudottamaan painoa.

He vaikuttavat ruokailutottumuksiisi

Viime vuonna julkaistussa tutkimuksessa kerrottiin, että ystävät vaikuttavat yllättävän paljon omiin ruokatottumuksiin. Jos olet menossa lounaalle tai illalliselle, niin ota mukaasi terveellistä ruokavaliota noudattava ystäväsi, sillä silloin myös sinä syöt paljon todennäköisemmin terveellisesti. Tutkimuksesta nimittäin selvisi, että tilaamme usein samankaltaisia ruokia kuin meitä ympäröivät ihmiset.

He motivoivat sinua syömään hyvin

Ystäväpiirisi vaikuttaa annoskokoihin myös ollessasi yksin. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ystäviemme mielipiteet vaikuttavat meihin alitajuisesti, vaikka olisimmekin yksin. Haluamme syödä terveellisemmin, jos ystävämme syövät niin.

Ystävät alentavat painoindeksiä

The American Journal of Epidemiology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan iloiset ystävät voivat alentaa ihmisen painoindeksiä. Iloiset ihmiset nimittäin tukevat sinua ja tällöin haet harvemmin lohtua esimerkiksi ruoasta.

Lue myös:

    Uusimmat