3 salaisuutta, jotka aina siistin kodin omaavat ihmiset tietävät

Tunnetko sinäkin sellaisia ihmisiä, jotka eivät koskaan jää kiinni sotkuisesta kodista? Lue, mitä salaisuuksia tällaiset ihmiset tietävät!

Tiedät varmaankin tyypin: ei väliä, milloin paukkaat kylään yllättäen tai oletko hänen luonaan juhlissa – hänen kotinsa on aina täydellisen ja vaivattomalla tavalla siisti! Mitä sellaista tällainen ihminen tietää, mitä sinä et?

Lue kolme salaisuutta, jotka ovat jo tuttua kauraa aina siisteille ihmisille, mutta joiden avulla myös sinä voit pitää kodin siistinä!

Nämä salaisuudet ovat aina siistien ihmisten tiedossa:

1. He tietävät, että on helpompaa siivota vähän jatkuvasti kuin yrittää siivota älytöntä sekamelskaa

Kumpi kuulostaa paremmalta: Se, että pyyhkäiset keittiön työtasot nopeasti valmistettuasi iltapalan vai se, että yrität siivota keittiötä viikkojen tauon – ja aika monen aterian jälkeen – jälkeen? Vaikka ruokailun jälkeen tekisi mieli vain kääriytyä viltin alle sohvalle ja jättää tiskit odottamaan seuraavaan päivään, se ei kannata. Muutamien vastaavien päätösten jälkeen sotku ja tiskikasat ovat jo sellaiset, että ajatuskin siivoamisesta ahdistaa ja stressaa. 

Siivoa vähän kerrallaan: siivoa jälkesi, pyyhkäise ruokapöytä puhtaaksi ohimennessäsi ja laita tavarat paikoilleen niitä käytettyäsi. Näihin pikkuhommiin ei tuhraudu paljoakaan aikaasi, mutta ne saavat kodinhoidon tuntumaan siedettävämmältä eikä sinun tarvitse pelätä, milloin joku paukauttaa yllätysvierailulle.

2. He tietävät, että enemmän tavaraa, enemmän siivottavaa

Mitä enemmän sinulla on tavaraa, sitä enemmän ihan kirjaimellisesti joudut siivoamaan. Turhat tavarat valtaavat keittiön työtasot ja olohuoneen nurkat sekä keräävät pölyä ja muuta likaa itseensä. Mitä enemmän tavaroita pöydältäsi löytyy, sitä enemmän sinulla on puhdistettavia esineitä. Mitä enemmän sinulla on huonekaluja, sitä enemmän sinulla on raskasta nostettavaa, työnnettävää ja siirrettävää, kun yrität siivota. 

Sinun ei tarvitse elää typötyhjässä kodissa pitääksesi sen puhtaana, mutta jos jokin tietty huone tai alue kodissasi tuntuu vaikealta puhdistaa säännöllisesti, kannattaa ehkä miettiä, mitä tavaroita ilman voisit elää kokonaan ja mitä voisit siirtää muualle.

3. He osaavat huijata paremmin kuin sinä

Ne tuttavasi, jotka tuntuvat elävän jatkuvasti pölyttömässä ja sotkuttomassa ympäristössä, tietävät taatusti, että parhaimmatkin meistä saattavat olla joskus siivoamatta viikkotolkulla. He kuitenkin myös tietävät, mihin asioihin vähäiset energiat kannattaa käyttää eli mitkä alueet kannattaa ensisijaisesti siivota, jotta koko koti vaikuttaa puhtaammalta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja