3 asiaa, joita äidin ei koskaan pitäisi sanoa tyttärensä kuullen

Äitien tehtävänä on näyttää esimerkkiä lapsilleen. Lue, mitä lauseita äitien pitäisi vältellä sanomasta tyttäriensä kuullen.

Naisille opetetaan jo hyvin nuoresta pitäen, että vartalomme pitäisi olla kritiikin kohteena. Jos kehonkuvasi ei ole kontrollissa, se heijastuu ikävästi lapsiisi. Et varmaan halua, että tyttäresi alkaa nähdä kehonsa vihollisenaan.

Lue MindBodyGreen-sivuston vinkit siihen, mitä äidin ei koskaan pitäisi sanoa tyttärensä kuullen.

1. "Tämä on todella huono kuva minusta"

Kaikilla on valokuvia itsestään, jotka eivät tuo esille omia hyviä puolia, vaan lähinnä korostavat niitä huonoja. Ei ole mitään keinoa näyttää joka otoksessa täydelliseltä. Se, miltä näytät, ei kuitenkaan ole yhtä tärkeää kuin kuvan edustama muisto. Sanomalla, että kuva on huono, viet lapselta ilon tuosta muistosta. Kuvan haukkuminen opettaa lapselle myös itsensä kritisoimisen "taidon", mikä ei koskaan ole hyvä asia.

Etsi kuvasta mieluummin jokin asia, mistä pidät, ja keskity siihen. 

2. "Tämä ruoka lihottaa"

Kohtuullisesti nautittuna mikään ruoka ei tee järjettömän pahaa sinulle. Toki joissain ruoissa on paljon rasvaa, ja toiset ovat terveellisempiä. Mutta jos annat ruoalle "lihottavan" leiman, annat ymmärtää tekeväsi herkutellessasi jotain pahaa tai hävettävää. Lapsesi oppii ymmärtämään, että paino on menestyksen ja oman arvon mittari.

Keskustele mieluummin lastesi kanssa siitä, mitä ruoka tekee keholle, ja oikeiden ruokien valitsemisen merkityksestä. Kerro heille, että on hyvä valita sellaisia ruokia, joista saa energiaa koko päiväksi, jotta jaksaa vaikkapa leikkiä. Näytä myös, että herkuttelet välillä, eikä se ole maailmanloppu.

3. "Minulla ei ole mitään päälle puettavaa"

Lapset ovat fiksuja. Jo pienestä pitäen lapset ymmärtävät pienet vihjeet. Jos sinulla ei ole "mitään päälle pantavaa", lapsi kokee, ettei mikään siis näytä päälläsi hyvältä. Lisäksi lapset oppivat olemaan arvostamatta tavaroitaan. Pikkuiset silmät näkevät, että vaatekaappisi tulvii vaatteita, joten yritä siis mieluummin opettaa lapsille kiitollisuutta.

Joskus tielle osuu tietenkin huonoja päiviä, mutta kokeile silloin asuja ilman yleisöä. Muista, että lapsena ylle puettiin mitä vaan, mistä pidettiin, ja olo tuntui hyvältä. Vaatetus oli aikoinaan luovuuden ilmaisua. Anna siis tyttäriesi nauttia siitä, ennen kuin yhteiskunta luo paineet näyttää siltä, miltä naistenlehdissä näytetään.

Lue myös:

    Uusimmat