3.9. Tattirisotto ja tattivaahtoa

Tattirisotto

  • 500 g tatteja kuutioituna
  • 1 l kanalientä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 4 dl risottoriisiä
  • 2 rkl voita
  • 1,5 dl raastettua parmesaania
  • suolaa ja pippuria

Kiehauta kattilassa kanaliemi ja pidä se kuumana. Kuullota sipulikuutiot, hienonnettu valkosipuli sekä tatit öljyssä muutamien minuuttien ajan. Lisää joukkoon risottoriisi ja jatka kuullotusta vielä hetki. Kaada kuumaa lientä kattilaan noin desilitra kerrallaan. Jatka sekoittamista ja lisää nestettä sitä mukaa kuin edellinen on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, ota kattila pois liedeltä ja sekoita voi riisin joukkoon. Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja sekoita hyvin.

Tattivaahto

  • 2 dl tattikuutioita
  • 1 rkl hyvää öljyä
  • 1 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • suolaa
  • hienonnettua ruohosipulia

Kuumenna öljy pannulla ja paista tatit rapeiksi. Lisää nesteet ja keitä niin kauan kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Laita seos tehosekoittimeen mausteiden kanssa ja soseuta tasaiseksi. Käytä konetta niin kauan, että pinnalle syntyy vaahtoa. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Lusikoi tattivaahtoa risoton päälle ja ripottele pinnalle ruohosipulia. Vaahdolla saat risotosta fiinimpää viikonloppuruokaa!

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat