Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

3.3.2003 Täytetyt portobello-sienet ja maanantain sushit

Täytetyt portobello-sienet
Täytetyt portobello-sienetCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 07.03.2003 15:08

4 kookasta portobelloa tai 8 jättiherkkusientä
1 iso sipuli
2 - 4 valkosipulin kynttä
4 tomaattia
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
(tuoretta) basilikaa
1 dl parmesaaniraastetta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja purista ylimääräinen neste ja siemenet pois. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Yhdistä sipulit ja tomaatit, mausta öljyllä, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Hienonna joukkoon vielä tuoretta basilikaa tai käytä kuivattua.

Poista sienien kannat ja lusikoi täyte sienien lakkien kuperalle puolelle. Ripottele päälle kerros parmesaania. Ruskista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä.

Maanantain sushit

Arki-sushia
Arki-sushiaCopyright MTV Oy 2003

2 dl puuroriisiä
6 dl vettä
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl sokeria
0,5 - 1 tl suolaa

2 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa paloina
0,5 - 1 dl majoneesia

avokadoa
kurkkua
merilevälevyjä
wasabitahnaa
soijaa
inkiväärilastuja

Aloita valmistamalla riisi. Huuhtele riisiä kylmän veden alla niin kauan, että huuhteluvesi ei ole enää sameaa. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Hauduta kypsäksi (noin 15-20 minuuttia). Vältä liikaa sekoittamista kypsennyksen aikana. Huuhtele kypsä riisi kylmän veden alla, liian tärkkelyksen poistamiseksi. Sekoita riisiin etikka, sokeri ja suola.

Valuta tonnikala hyvin ja kumoa kulhoon. Lisää majoneesia ja sekoita tasaiseksi, paksuhkoksi tahnaksi. Halkaise avokado, poista siemen ja irrota hedelmämalto kuorestaan lusikan avulla. Viipaloi malto. Leikkaa kurkusta noin 5 cm:n pituisia suikaleita. Leikkaa merilevälevyt neljäksi neliöksi.

Laita riisi, tonnikalamassa, avokadoviipaleet, kurkkusuikaleet, leväneliöt, wasabi, inkiväärilastut ja soija tarjolle tarjoilukulhoihin. Jokainen ruokailija voi koota kämmenelle levälevyn päälle riisiä, tonnikalaa, hippusen wasabia ja kurkku- tai avokadosuikaleen. Levy kääräistään rullalle ja kastetaan soijakippoon; nautitaan ja maistellaan ohessa inkiväärilastuja.




Täytetyt portobello-sienet, 100 g


Energia: 0,3 MJ / 70 kcal
Prot. 4 g, hh 5 g, ra. 4 g

Sushiriisi, 100 g


Energia: 0,5 MJ / 120 kcal
Prot. 2 g, hh 27 g, ra. 0,2 g

Tonnikalamajoneesi, 100 g


Energia: 0,8 MJ / 190 kcal
Prot. 14 g, hh 1,5 g, ra. 14 g


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Nähtiinkö Hietaniemen hautausmaalla kummitus? Vahtimestari kertoo kylmäävän tarinanGranaattiomenan siemenet irti hetkessä – tämä kikka toimii!Kaamos koettelee jaksamista: Näin erotat väsymyksen masennuksestaMiten kuusi kannattaa kuljettaa kotiin? "Ehdottomasti paras ja suositeltavin tapa"Mitkä ovat kodin suurimmat sähkösyöpöt jouluna? Pienellä niksillä voit säästää joulun sähkölaskussaJessen nerokas joulupuuro: Näin teet vispipuuroa glögistä

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:55
    Huomenta Suomi

    Nähtiinkö Hietaniemen hautausmaalla kummitus? Vahtimestari kertoo kylmäävän tarinan

  • Eilen17:10
    Ruokaniksit

    Granaattiomenan siemenet irti hetkessä – tämä kikka toimii!

  • Eilen14:45
    Lifestyle

    Kaamos koettelee jaksamista: Näin erotat väsymyksen masennuksesta

  • Eilen11:58
    Liikenneturvallisuus

    Miten kuusi kannattaa kuljettaa kotiin? "Ehdottomasti paras ja suositeltavin tapa"

  • Eilen10:10
    Sähkö

    Mitkä ovat kodin suurimmat sähkösyöpöt jouluna? Pienellä niksillä voit säästää joulun sähkölaskussa