3.11.2003 Porkkana-broilerivokki ja porkkanaherkku

2 rkl kalakastiketta
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
1 chili
n. 2 cm:n pala inkivääriä

400 g marinoimattomia broilerinfileesuikaleita
4 porkkanaa
1 rkl öljyä
n. 2 dl kookosmaitoa

paahdettuja auringonkukansiemeniä
tuoretta korianteria

1. Kuori sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi. Halkaise chili poista siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi. Kuori ja suikaloi inkivääri.
2. Sekoita marinadin aineet keskenään ja laita broilerinfileesuikaleet marinadiin.
3. Kuori ja leikkaa porkkanat suikaleiksi.
4. Kuumenna vokkipannu, lisää pannuun öljyä ja kuullota porkkanasuikaleita öljyssä. Lisää seuraavaksi broilerinpalat marinadin kanssa. Kaada päälle kookosmaito ja kypsennä kunnes broilerit ovat kypsiä. Laita lopuksi pinnalle halutessasi auringonkukansiemeniä ja tuoretta korianteria. Tarjoa nuudeleiden kanssa.

Porkkanaherkku

4 keskikokoista porkkanaa
1 rkl voita
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl kardemummaa
(2 tl hillottua inkivääriä)
0,5 - 1 dl hasselpähkinärouhetta
1 sitruunan mehu

1. Kuori porkkanat. Vuole porkkanat lastuiksi kuorimaveitsellä.
2. Laita pannulle voita ja kuullota siinä porkkanalastuja jonkin aikaa.
3. Kaada porkkanoiden päälle siirappi, kardemumma ja pilkottu hillottu inkivääri. Hauduta vielä muutama minuutti.
4. Lisää päälle pähkinät ja sitruunan mehu. Tarjoa jäätelön kanssa.



Lue myös:

    Uusimmat