Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

3.10.2003 Kanelirinkilät

Kanelirinkilät
KanelirinkilätCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 03.10.2003 20:00

3 dl maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 dl sokeria
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita

25-50 g margariinia tai voita
2-3 rkl sokeria
(2-3 rkl kookoshiutaleita)
kanelia

munaa

raesokeria

1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon (+ 37 C) hiiva. Jos käytät kuivahiivaa lisää se pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Lisää suola, kardemumma sekä sokeri ja alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa rasva. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi noin 35 x 60 cm.
4. Levitä levylle pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeria ja kanelia sekä halutessasi kookoshiutaleita.
5. Taita levy kolmeen osaan.
6. Leikkaa levystä taikinapyörällä tai veitsellä noin 1,5 cm:n levyisiä nauhoja.
7. Kierrä nauhat löyhälle kierteelle ja muodostele rinkilöiksi pellille leivinpaperin päälle. Yhdistä saumakohdat huolella.
8. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
9. Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele päälle raesokeria.
10. Paista leivonnaiset 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.
11. Pakasta ylimääräiset pullat heti kun ne ovat jäähtyneet.

Solmupullat

Valmista pulliksi samalla tavalla kuin kanelirinkilät mutta tee nauhoista solmuja. Paina halutessasi puolikas kirsikka pullan päälle voitelun ja raesokeri koristelun jälkeen.

Tomusokerikuorrutus

2 dl tomusokeria
1,5 - 2 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua

Sekoita tomusokerin joukkoon mehua niin paljon, että saat juoksevan kuorrutuksen. Pane kuorrutus muovipussiin ja leikkaa saksilla pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutus jäähtyneiden pullien päälle. Jos pakastit pullia niin koristele ne kuorrutuksella vasta sulaneina ja vähän ennen tarjoilua.


Lisää aiheesta:

Ruokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:49
    Vatsavaivat

    Ruokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"

  • Eilen19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • Eilen18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

  • Eilen16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • Eilen13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä