pala purjoa
1 keltainen paprika
2 tomaattia
0,5 kurkku
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vettä
2 dl couscous suurimoita
0,5 dl sitruunamehua
0,5-1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
n. 1 dl hienonnettuja yrttejä
(esim. korianteria, persiljaa, minttua)
(ruskistettuja ja maustettuja lampaan ulkofileepaloja / broileripaloja)
1. Leikkaa purjo, paprika, tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hetki purjoa ja paprikaa. Lisää vesi. Veden kiehuessa lisää couscous ja poista kattila välittömästi liedeltä. Anna suurimoiden turvota jäähtyvässä nesteessä muutaman minuutin ajan.
3. Sekoita couscous irtonaiseksi. Lisää tomaatti- ja kurkkukuutiot, sitruunamehu, suola, pippuri ja tuoreet hienonnetut yrtit.
Voita tarjoa couscousin kylmänä, haaleana tai lämpimänä salaatin tai lisäkkeen tapaan. Couscousiin voi lisätä kypsennettyä lihaa tai kanaa tai tarjoa se erikseen esimerkiksi grillattujen lammasvartaiden kanssa.
Hummus, kikhernetahna
2 dl kikherneitä
3 rkl tahinia
(seesaminsiementahna)
1 valkosipulin kynsi