Ohjelmassa vieraillaan Maarit ja Matti Anderzénin Ranskan talossa ja grillataan ikitammen alla ranskalaista karitsaa ja kasviksia.
Grillatut kasvislastut
kiinteitä kesäkurpitsoja (pieniä ja erivärisiä)
munakoisoa
1. Leikkaa mandoliinilla, juustohöylällä tai terävävällä veitsellä kesäkurpitsoista ja munakoisosta lastumaisia 1-2 mm:n viipaleita (pitkittäin).
2. "Heittele" viipaleet grilliin ja käännä nopeasti, etteivät ne pala. Voit paahtaa viipaleet myös parilalla tai kuumalla valutrautapannulla. Tarjoa alkuruuaksi esim. erikoismakkaran tai kinkun ja salaatin sekä oliivien kanssa.
Grillatut tomaatit
1-2 tomaattia/ruokailija
oliiviöljyä
leivänmuruja
valkosipulia
mustapippuria
(parmesaaniraastetta)
1. Valitse tomaatteja, jotka eivät ole aivan kypsiä. Leikkaa ne puoliksi. Pirskota pinnalle vähän öljyä ja silputtua tai puristettua valkosipulia. Rouhaise päälle mustapippuria myllystä ja ripottele pinnalle leivänmuruja ja halutessasi vähän parmesaaniraastetta.
2. Grillaa miedohkossa lämmössä kunnes tomattit kuumenevat. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeeksi.
