(Jakso on uusinta, esitetty19.8.2004)
Harri vieraili Katjan luona Puumalassa, missä illan aterialla oli liekitettyä pippuripihviä ja mansikka-raparpericlafoutia.
Liekitetyt pippuripihvit
- naudan sisäfilettä noin 2,5 kg
- punapippuria
- mustapippuria
- viherpippuria
- valkopippuria
- pieni purkki hunaja Dijon-sinappia
- 4 dl kuohukermaa
- 1/2 dl konjakkia
- 1 dl oliviöljyä
Leikkaa fileen keskiosasta noin 200 gramman pihvejä. Sivele pihvien pintaan sinappia ja kasta pihvit rouhittuun pippurisekoitukseen. Mausta suolalla ja paista pihvit pannulla kauttaaltaan ruskeiksi. Liekitä konjakilla ja lisää lopuksi kermaa. Hauduta pihvejä pannulla noin 10-15 min.
Valkosipuliperunat
- 2 kg uusia perunoita
- 10 valkosipulin kynttä
- 200 g voita
- suolaa
- pippuria
Pese perunat ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Paista perunat voissa ja lisää mausteeksi valkosipulia. Kypsennä loppuun uunisssa 200 asteessa noin 40 minuuttia ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Mansikka-raparpericlafoutin ja limetti-sabayonvaahtoa
- 500 g mansikoita
- 200 g rapaperiä
- 4 munaa
- 2 keltuaista
- 3 dl sokeria
- 150 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
Kuori raparperit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Sekoita raparperien sekaan hieman sokeria ja anna marinoitua jääkaapissa noin tunnin. Sekoita keskenään munat ja sokeri. Lisää voisula ohuena nauhana. Sekoita massaan jauhot ja lopuksi maito. Lado vuokaan kerroksittain mansikat ja valutettu raparperi. Kaada päälle taikinaa ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 min.
Limetti-sabayon vaahto:
- 4 keltuaista
- 4 rkl sokeria
- 5 rlk valkoviiniä
- kahden limetin kuori ja puolikkaan mehu
Sekoita keskenään sokeri, keltuaiset ja valkoviini. Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Mausta limetin kuorella ja vatkaa kylmäksi.