28.2. Läskisoosi ja karpalovispipuuro

Läskisoosi

  • 400 g siankylkeä viipaleina
  • 100 g possun savukylkeä
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl vettä tai lihalientä
  • suolaa
  • maustepippuria

Leikkaa siankylki ja savukylki suikaleiksi. Paista siankylki- ja savukylkisuikaleet pannussa kullan ruskeiksi. Nosta lihat pois ja ruskista jauhot jäljelle jääneessä rasvassa. Lisää hienonnettu sipuli sekä mausteet ja kaada neste pannuun. Lisää sen jälkeen lihat takaisin pannulle ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 30-45 minuuttia. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Karpalovispipuuro

  • 8 dl vettä
  • 4 dl karpaloita
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl mannasuurimoita
  • 0,5 tl suolaa

Kiehauta vesi ja lisää sokeri sekä marjat ja anna kiehua n. 10 minuuttia. Siivilöi halutessasi liemestä marjan kuoret pois. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa puuro sähkövatkaimella voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat