27.7. Häränlihaa

Pippuripihvi

  • 600 g häränsisäfileetä
  • 1 pkt pekonia
  • 4 rkl murskattuja
  • pippureita
  • 1 dl smetanaa tai creme fraichea
  • 3 rkl sinappia
  • 1 cl konjakkia
  • suolaa
  • sipulia
  • naurista
  • porkkanaa
  • perunoita

Leikkaa kalvoton pihvifilee paksuiksi pihveiksi (noin 150 g) ja pippuroi reunat murskatulla pippuriseoksella niin, että paistopinnat jäävät "puhtaiksi". Kietaise pekoniviipale jokaisen pihvin ympäri niin, että pippurit peittyvät ja grillaa pihvejä muutama minuutti molemmin puolin. Anna lihojen vielä vetäytyä tovi ennen annosten kokoamista.

Mausta smetana sinapilla, konjakilla ja pippureilla ja tarjoa pihvien kastikkeena. Tarjoa myös kevyesti öljyttyjä ja grillattuja juureksia, sipuleita ja perunaa.

Sukiyaki

  • 400 g häränfileetä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 varsisellerin oksa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ paprikaa
  • 1 tuore, mieto chili
  • pala tuoretta inkivääriä
  • öljyä
  • 1 pss riisinuudeleita
  • 1 dl teriyaki-kastiketta tai soijaa
  • 1 limesitruuna
  • 2 kananmunaa

Liota riisinuudeleita viileässä vedessä puolisen tuntia. Suikaloi kasvikset ja pilko myös maustevihannekset. Leikkaa lihat ensin viipaleiksi ja sitten hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna suuri wokki todella kuumaksi ja kostuta sen pinta öljyllä.

Paista ensin lihasuikaleita pannulla ja mausta ne teriyaki-kastikkeella. Nosta lihat pannun reunoille ja siirry kasvisten paistamiseen. Paista niitä suhteellisen runsaassa öljyssä koko ajan käännellen ja mausta ne teriyakilla ja limen mehulla. Anna hautua tovi, jotta kasvikset vähän kypsyvät. Lisää pehmenneet nuudelit pannulle, riko kananmunat joukkoon ja sekoita hyvin.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat