Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

27.7. Häränlihaa

Julkaistu 27.07.2006 00:00(Päivitetty 27.07.2006 09:19)

Pippuripihvi

  • 600 g häränsisäfileetä
  • 1 pkt pekonia
  • 4 rkl murskattuja
  • pippureita
  • 1 dl smetanaa tai creme fraichea
  • 3 rkl sinappia
  • 1 cl konjakkia
  • suolaa
  • sipulia
  • naurista
  • porkkanaa
  • perunoita

Leikkaa kalvoton pihvifilee paksuiksi pihveiksi (noin 150 g) ja pippuroi reunat murskatulla pippuriseoksella niin, että paistopinnat jäävät "puhtaiksi". Kietaise pekoniviipale jokaisen pihvin ympäri niin, että pippurit peittyvät ja grillaa pihvejä muutama minuutti molemmin puolin. Anna lihojen vielä vetäytyä tovi ennen annosten kokoamista.

Mausta smetana sinapilla, konjakilla ja pippureilla ja tarjoa pihvien kastikkeena. Tarjoa myös kevyesti öljyttyjä ja grillattuja juureksia, sipuleita ja perunaa.

Sukiyaki

  • 400 g häränfileetä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 varsisellerin oksa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ paprikaa
  • 1 tuore, mieto chili
  • pala tuoretta inkivääriä
  • öljyä
  • 1 pss riisinuudeleita
  • 1 dl teriyaki-kastiketta tai soijaa
  • 1 limesitruuna
  • 2 kananmunaa

Liota riisinuudeleita viileässä vedessä puolisen tuntia. Suikaloi kasvikset ja pilko myös maustevihannekset. Leikkaa lihat ensin viipaleiksi ja sitten hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna suuri wokki todella kuumaksi ja kostuta sen pinta öljyllä.

Paista ensin lihasuikaleita pannulla ja mausta ne teriyaki-kastikkeella. Nosta lihat pannun reunoille ja siirry kasvisten paistamiseen. Paista niitä suhteellisen runsaassa öljyssä koko ajan käännellen ja mausta ne teriyakilla ja limen mehulla. Anna hautua tovi, jotta kasvikset vähän kypsyvät. Lisää pehmenneet nuudelit pannulle, riko kananmunat joukkoon ja sekoita hyvin.

Reseptit: Sami Garam

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi