26.4 Kylmä avokadokeitto ja hunajainen hedelmäsalaatti

Kylmä avokadokeitto

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 avokadoa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 appelsiinin mehu
  • 2 dl hyvää kanalientä
  • 4 dl vichyä
  • suolaa
  • cayennenpippuria
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta (tai muutama tippa tabascoa)
  • ripaus sokeria
  • 2 tomaattia

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä. Kuori avokadot ja poista kivi. Mittaa kaikki aineet tomaatteja lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta keitto tasaiseksi. Mausta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä, jos haluat keitosta ohuempaa. Kalttaa ja kuutioi tomaatit. Tarjoile hyvin jäähdytetty keitto tomaattikuutioiden ja hyvän leivän kanssa.

Hunajainen hedelmäsalaatti ja jäätelöä

  • 1 ananas
  • 2 appelsiinia
  • 1 sitruuna
  • 1 banaani
  • 2 dl hunajaa
  • 1 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 0,5 l vaniljajäätelöä

Mittaa kattilaan hunaja, vesi ja halkaistu vaniljatanko sekä sen siemenet. Kuumenna välillä sekoitellen. Anna hautua hetki ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä hieman. Kuori ja paloittele hedelmät ja sekoita ne kulhossa keskenään. Kaada joukkoon hunajaliemi ja anna salaatin maustua hetki. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Resepti: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat