25-vuotias Eero nappasi unelmiensa työpaikan hyvin erikoisella tavalla – haastattelukutsu tuli tunnissa ja pian allekirjoitettiinkin jo sopimus: "Olin päättänyt, että nyt ei himmailla"

9:44

Eeron elämä kääntyi hyvällä tavalla päälaelleen vain muutamassa päivässä, kun esiintyminen videopodcastilla poiki hänelle vauhdilla unelmien työpaikan. Nyt edessä on muutto Jyväskylästä Helsinkiin. 

Jyväskyläläinen Eero Lahti, 25, valmistui joulukuussa tradenomiksi ja alkoi etsiä itselleen töitä.

Aiemmin muun muassa vaatekaupassa ja sosiaalisen median parissa työskennellyt mies oli päättänyt saada unelmiensa työpaikan, mutta työtä ei siltikään tuntunut löytyvän.

Hän panosti paljon niin tavalliseen kuin video-cv:hensä ja antoi muutenkin kaikkensa, mutta ei.

– Olin päättänyt ottaa tälle vuodelle asenteen, että nyt ei himmailla vaan annan kaikkeni, Lahti kertoo.

Mies ehti hakea töitä aktiivisesti noin kuukauden päivät, kunnes hän huomasi Tomi Verkkoperän hakevan videopodcastinsa vieraaksi työnhakijaa, joka olisi valmis laittamaan itsensä likoon – ja hänhän oli.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen

Asiat etenivät vauhdilla

Verkkoperä oli aiemmin haastatellut videopodcastissaan yrittäjiä ja halusi nyt antaa jollekulle työtä etsivälle mahdollisuuden osallistua haastatteluun ja mahdollisesti löytää sitä kautta työtä itselleen.

– Sain neljä mahdollista haastateltavaa, mutta kaksi heistä sai töitä ennen kuin ehdimme tehdä haastattelun. Kolmas vaihtoehto oli Eero, Verkkoperä kertoo.

Verkkoperä ja Lahti onnistuivat sopimaan aikatauluista ja he tekivät haastattelun, jossa Lahti kertoi omasta osaamisestaan, luonteestaan ja ideoistaan hänen unelmatyöhönsä somemarkkinointiin liittyen.

Kumpikaan miehistä ei uskonut, kuinka vauhdikkaasti pyörät lähtisivät pian pyörimään.

Haastattelu nauhoitettiin perjantaina ja julkaistiin sunnuntaina useissa eri kanavissa, kuten YouTubessa, LinkedInissä ja Spotifyssa. Vain tunti siitä, kun haastattelu oli julkaistu, Lahden Instagram-tilille kilahti viesti.

– Kyllähän se aika uskomattomalta tuntui, kun vain tuntia myöhemmin sain viestin Myyntimaatio-firman Tom Efratilta, että haluaisinko tulla työhaastatteluun, Lahti kertoo tuntemuksistaan.

Lahti oli vain käymässä Helsingissä ja seuraavaksi perjantaiksi ehdotettu haastattelu ei sopinut hänellä. Kaikkien aikatauluja jouduttiin sumplimaan uusiksi ja lopulta he saivat sovittua työhaastattelun maanantaiksi eli jo seuraavaksi päiväksi.

Haastattelu menikin nappiin ja Lahti haluttiin välittömästi palkata Myyntimaation listoille social media manageriksi.

– Heti haastattelussa sanottiin, että paikka on minun, jos vain haluan sen. Halusin tietenkin ja sopimus allekirjoitettiin tiistaina, Lahti kertoo.

Kaikki tämä tapahtui siis vain muutamassa päivässä.

– Tulevaisuudessa otan siis yritysten sosiaalisen median kanavat haltuun, hän kertoo työstään.

Vinkkejä unelmatöitään etsiville

Nyt Lahdella on edessään muutto Jyväskylästä Helsinkiin ja unelmien työ social media managerina alkaa vajaan parin viikon päästä, helmikuun lopulla.

– Kyllähän tämä melko vauhdikkaasti eteni, Lahti naureskelee epäuskoisena.

Mies uskoo, että tulevaan työnantajaan teki vaikutuksen hänen laajempi visionsa ja näkemyksensä alalta sekä hänen tyylinsä, joka Lahden omien sanojen mukaan erottuu muista mielikuvituksellaan eikä huku tapettiin.

Hän vinkkaakin kaikille muille unelmatyötään etsiville, että itsensä on laitettava likoon eikä menemään vain siltä, mistä aita on matalin.

– Kehotan menemään jopa omalle epämukavuusalueelle ja tekemään asiat täysillä. Tärkeää on myös olla päättäväinen, hommata hyvät verkostot ja omata hyvät tsempparit, jotka jaksavat kannustaa, vaikka itseltä alkaisikin välillä usko loppua, Lahti huomauttaa. 

Tapahtumaketju ei muuttanut pelkästään Lahden elämää, vaan sillä oli vaikutusta myös Verkkoperän työn tekoon.

– Olen saanut jo todella paljon yhteydenottoja ihmisiltä, jotka haluaisivat myös tulla videopodcastini vieraiksi, Verkkoperä paljastaa.

– Ja kylläpä Myyntimaation Tomkin naureskeli, että pitäisikö minun mennä heille töihin henkilöstöhommiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja