25.7. Nuggetteja ja Tandoorin kanaa

Broilernuggetit ja sahramiaiolia

  • 3 broilerin rintafileetä
  • korppujauhoja
  • suolaa
  • öljyä
  • 1 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ g sahramia
  • 5 tippaa tabascoa

Leikkaa broilerinfileet ohuehkoiksi paloiksi ja pyöräytä ne korppujauhoissa. Lämmitä öljyä grillin parilatasolla ja paista palat kypsiksi. Mausta kypsät palat suolalla ja dippaile sahramiaioliin. Murskaa valkosipulinkynnet majoneesiin ja mausta sahramilla ja tabascolla. Anna maustua puolesta tunnista useaan tuntiin.

Tandoorin kana

  • 2 broilerin rintaleikkeitä
  • 2 koipireittä
  • 1 dl jogurttia
  • 1 sitruuna
  • pala tuoretta inkivääriä
  • ½ sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 2 rkl hunajaa
  • suolaa
  • basmatiriisiä
  • nachoja
  • jalapenorenkaita

Tee broileripaloihin viiltoja ja hiero niihin suolaa. Anna maustua vartin verran ja purista sitruunaa palojen päälle. Leikkaa valkosipuli, inkivääri ja sipuli hakkeeksi ja sekoita jogurttiin. Lisää joukkoon currya ja hunajaa ja levitä broilerpaloille. Marinoi kananpaloja jogurtissa mielellään ainakin pari tuntia ja grillaa sitten kypsäksi useita kertoja käännellen. Tarjoa lisäkkeenä keitettyä basmatiriisiä ja grillillä lämmitettyjä nachoja eli maissilastuja. Lisää tulisuutta saat jalapenorenkaista.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat