25.2.04 Makkarapaella ja banaani-mustaherukkapirtelö (4 annosta)

Julkaistu 25.02.2004 11:15

Makkarapaella:

MakkarapaellaMakkarapaellaCopyright MTV Oy 2004

300 g makkaraa esim. bratwursti, chorizo tai muuta mieleistä makkaraa
200 g pakastekatkarapuja
1 sipuli
2 tomaattia
1 pss pakastemaissia tai 1 tlk minimaissia
3 dl pitkäjyväistä riisiä
5-6 dl kanalientä
1 ruukku persiljaa
1 sitruuna
1 tl kurkumaa tai sahramia
suolaa ja pippuria

Ruskista makkarat. Kuullota isossa kasarissa tai padassa öljytilkassa silputtu sipuli, riisi ja kurkuma/sahrami. Lisää aluksi kanaliemestä ja jatka kanaliemen lisäämistä aina kun vanha on lähes haihtunut. Kun riisi on kypsää lisää joukkoon makkarat ja maissi. Hauduta vielä pari minuuttia. Lisää kuutioitu tomaatti, katkaravut ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja tarjoa patongin ja sitruunaviipaleiden kera.

Banaani-mustaherukkapirtelö:

Banaani-mustaherukkapirtelöBanaani-mustaherukkapirtelöCopyright MTV Oy 2004

2 banaania
200 g pakastemustaherukoita
4 palloa vaniljajäätelöä
2 dl vanilja- tai banaanijogurttia
2 dl maitoa

Laita ainekset tehosekoittimeen ja soseuta pirtelöksi. Tarjoa heti. Voit soseuttaa ainekset myös sauvasekoittimella.

Resepti: Samuli Wirgentius

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle