25.2.04 Makkarapaella ja banaani-mustaherukkapirtelö (4 annosta)

Makkarapaella:

300 g makkaraa esim. bratwursti, chorizo tai muuta mieleistä makkaraa
200 g pakastekatkarapuja
1 sipuli
2 tomaattia
1 pss pakastemaissia tai 1 tlk minimaissia
3 dl pitkäjyväistä riisiä
5-6 dl kanalientä
1 ruukku persiljaa
1 sitruuna
1 tl kurkumaa tai sahramia
suolaa ja pippuria

Ruskista makkarat. Kuullota isossa kasarissa tai padassa öljytilkassa silputtu sipuli, riisi ja kurkuma/sahrami. Lisää aluksi kanaliemestä ja jatka kanaliemen lisäämistä aina kun vanha on lähes haihtunut. Kun riisi on kypsää lisää joukkoon makkarat ja maissi. Hauduta vielä pari minuuttia. Lisää kuutioitu tomaatti, katkaravut ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja tarjoa patongin ja sitruunaviipaleiden kera.

Banaani-mustaherukkapirtelö:

2 banaania
200 g pakastemustaherukoita
4 palloa vaniljajäätelöä
2 dl vanilja- tai banaanijogurttia
2 dl maitoa

Laita ainekset tehosekoittimeen ja soseuta pirtelöksi. Tarjoa heti. Voit soseuttaa ainekset myös sauvasekoittimella.

Resepti: Samuli Wirgentius

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja