24 vuotta sitten siepattu poika löytyi Kiinassa – isä oli ajanut mopolla ympäri maata lastansa etsien kaikki nämä vuodet

24 vuotta sitten kidnappattu poika löytyi – katso isän ja pojan tunteikas jälleennäkeminen 2:45
Katso isän ja pojan tunteikas jälleennäkeminen videolta.

Isän epätoivoisesta yrityksestä löytää kadonnut poikansa on tehty myös elokuva. Elokuvassa ei nähty onnellista loppua, mutta todellisuudessa se nähtiin sunnuntaina, kun isä ja äiti saivat vihdoinkin halata aikuiseksi kasvanutta poikaansa.

Guo Gantang ja hänen vaimonsa (nimeä ei julkistettu) itkivät onnesta tavatessaan 2-vuotiaana siepatun poikansa 24 vuoden jälkeen viime sunnuntaina. Jälleennäkemisestä julkaistu video on levinnyt tiedotusvälineissä ympäri maailman. Voit katsoa sen yllä.

Pojan katoamisen jälkeen isä joutui surun ja epätoivon valtaan, laihtui 20 kiloa ja hänen hiuksensa muuttuivat täysin valkoisiksi kuukaudessa, kertoo South China Morning Post.  Hän lähti lopulta itse levittämään pojan katoamisilmoituksia, ja päätyi ajamaan mopollaan noin 500 000 kilometriä ympäri Kiinaa. Aiheesta ilmestyi elokuva Lost and Love vuonna 2015.

Guo Gangtangin ja hänen vaimonsa 2-vuotias poika siepattiin Liaochengissä vuonna 1997, kun poika oli leikkimässä yksin perheen talon pihalla. Pojan sieppauksen järjesti tuolloin seurustellut pariskunta. He olivat myyneet pojan eteenpäin toiseen perheeseen. Sieppaajat – 56-vuotias mies ja 45-vuotias nainen – on otettu kiinni. Pojan siepannut 56-vuotias mies oli jo valmiiksi vankilassa toisesta rikoksesta.

Perheen poika löytyi poliisitutkimusten avulla. Lopullinen varmistus saatiin veritestillä, joka todisti Guo Gangtangin olevan pojan biologinen isä. Löytymisen jälkeen kävi ilmi, että poika oli asunut kaikki vuodet perheen naapuriprovinssissa, eli melko lähellä vanhempiaan. 

Elokuvan ohjaaja kertoi  medialle, että hänen tietojensa mukaan poika oli asunut hyvin toimeentulevassa perheessä ja oli muun muassa saanut korkeakoulutuksen.

Vuosia sitten isä oli myös perustanut kadonneiden lapsien vanhempia auttavan sivuston. Kiinan turvallisuusministeriö kertoo, että sivuston kautta on löydetty yli sata lasta. 

Lue myös:

    Uusimmat