23.6. Porsaankyljykset

Konjakkimarinoidut porsaankyljykset ja juuresnyytit

  • 4 porsaankyljystä
  • Marinadi:
  • ½ dl öljyä
  • 2 tl aromisuolaa
  • 2 rkl soijaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 cl konjakkia
  • tuoretta timjamia
  • Juuresnyytit:
  • naurista tai lanttua
  • porkkanaa
  • uutta perunaa
  • sipulia
  • valkosipulia
  • valkoviiniä
  • öljyä
  • suolaa

Leikkaa valkosipuli hakkeeksi ja timjaminoksat pätkiksi ja sekoita marinadiainekset keskenään. Jos timjamissa on kovin puinen varsi, revi vain pehmoiset lehdet marinadiin.

Painele porsaankyljykset mahdollisimman litteiksi ja kaada marinadia niiden päälle.

Anna maustua puolisen tuntia ja grillaa välillä käännellen kunnes kyljykset ovat kypsiä.

Jos kyljykset eivät tahdo kypsyä luun vierestä muuten, niin pakkaa ne folioon ja anna vetäytyä rauhassa grillin ritilällä.

Nyytit:

Paloittele juurekset monen muotoisiksi paloiksi.

Revi foliosta suuria neliöitä, voitele öljyllä ja nostele juureksia päälle.

Taittele folion reunat pystyyn, kaada kostukkeeksi valkoviiniä ja mausta suolalla.

Voit käyttää myös kokonaisia yrtinoksia maustamaan juuresnyytit.

Tämä lisäke sopii melkeinpä mille tahansa grilliruualle.

Juustopaneroidut porsaankyljykset ja tomaattisalsaa

  • 4 porsaankyljystä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl olutta
  • Salsa:
  • 2 tomaattia
  • 1 uusi sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl chilikastiketta

Painele kyljykset mahdollisimman ohuiksi ja pyöräytä vehnäjauhoissa.

Sekoita korppujauho ja juustoraaste keskenään ja riko laakeassa astiassa munien rakenne ja ohenna hiukan oluella.

Upota kyljykset ensin muna-olutseokseen ja sitten korppujauhoihin ja grillaa pinnat parilatasolla kauniin ruskeiksi.

Jos luun vierestä tihkuu vielä verta, anna kyljyksen kypsyä grillin ritilällä.

Salsa:

Leikkaa tomaatti, sipuli varsineen ja valkosipulinkynsi pieniksi kuutioiksi ja sekoita chilikastikkeen kanssa. Anna kastikkeen maustua vähintään puoli tuntia, mieluusti pidempäänkin.

Tarjoa lisäkkeenä raikasta salaattia ja uusia perunoita.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat