22.7.2004 Mäntyharju

Resepti 8 hengelle

Chicken wings ja bluecheese dippi

2 1/2 kg marinoimattomia broilerin siipiä

marinadi:

  • 2 tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl cayannenpippuria
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkopippuria
  • 10 tippaa tabaskoa
  • 2 tl valkoviineitikkaa
  • 2 tl Worcestershire-kastiketta
  • 2 dl voisulaa
  • 4 tl chilikastiketta

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää lopuksi chilikastike sekä lämmin voisula sekoittaen voimakkaasti. Pyörittele mukaan broilerin siivet ja anna maustua noin tunnin. Kypsennä siivet grillissä tai uunissa noin 40 minuuttia, kunnes siivet ovat paahtuneen rapeita.

Bluecheese dippi:

  • 2 dl ranskankermaa
  • 100 g sinihomejuustoa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl kermaa
  • ohenna kylmällä vedellä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja ohenna lopuksi kylmällä vedellä. Kastikkeen kanssa tarjoillaan vihreää salaattia.

Paperissa kypsennettyä haukea:

  • kokonainen hauki noin 3 kg
  • 2 kg ahvenfileitä
  • 1 plo valkoviniä
  • 200 g voita
  • 1 puntti ruohosipulia leikattuna
  • 8 kevätporkkanaa
  • 2 fenkolia
  • 5 kynttä valkosipulia

Leikkaa hauki kyljyksiksi. Ryöppää leikatut porkkanat sekä fenkolit kevyesti ja jäähdytä kylmässä vedessä. Tee valmiiksi paketit voipaperista ja foliosta. Laita kaikki aineet paketteihin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää lopuksi nokare voita ja hieman valkoviiniä. Sulje pussit ja kääri sanomalehteen, joka kastellaan vedellä. Kypsennä paketit hiilloksella noin 40 minuuttia. Poista sanomalehdet ja tarjoile keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat