Mainos

22.1.2003 Aamupirtelö, itusalaatti ja porkkanapatee

Mitä on elävä ravinto? Asiaa on selvittämässä elävän ravinnon kouluttaja Eija-Marketta Lehto. Elävän ravinnon yhdistys ry:n kotisivut: www.kolumbus.fi/ery, sähköposti:ery@kolumbus.fi

Aamupirtelö

4 dl luomumanteleita
2 dl kivettömiä luomutaateleita
1-2 karpaloita
1 kotimainen tai kuorittu omena
vettä

1. Laita mantelit ja taatelit likoamaan 8-10 tunniksi.
2. Kaada ne , karpalot sekä paloiteltu omena ja vettä tehosekoittajaan tai monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä kunnes juoma on kuohkeaa ja tasaista. Lisää tarvittaessa välillä vettä. Jaa 4-6 lassiin ja tarjoa aamu- tai välipalaksi.

Energia: 0,8 MJ / 190 kcal
Prot. 5 g, hh 17 g, ra. 11 g

Itusalaatti


persianapilanituja
mungpavunituja
linssinituja
auringonkukan- tai tattarinversoja
valkolupiininversoja tai muita ituja tai versoja

1. Huuhdo idut tarvittaessa raikkaalla vedellä ja valuta hyvin. Nostele ne laakealle vadille kauniisti.

Energia: 138 kJ / 33 kcal
Prot. 4 g, hh 3 g, ra. 1 g

Avokadokastike

1 kypsä luomuavokado
(1 dl manteleita, liotettu yön yli ja idätetty 2-3 tuntia)
1 -2 dl vettä
sitruunamehua luomusitruunasta
soijakastiketta maun mukaan

1. Sekoita kaikki tasaiseksi tehosekoittajassa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa ja/tai soijakastiketta. Liruttele kastike salaatin joukkoon.

Energia: 0,5 MJ / 130 kcal
Prot. 4 g, hh 2 g, ra. 12 g

Porkkanapatee

6 luomuporkkanaa
50 g cashewpähkinöitä
1 luomusitruunan mehu
1 luomuavokado
(soijakastiketta)

1. Erota porkkanoista kuitu ja mehu mehulingolla. Lisää osa mehusta kuidun joukkoon kulhossa. Mausta sitruunamehulla ja levitä seos laakeaan astiaan. Sose ei saa olla kuivaa mutta eikää myöskään liian märkää.
2. Tee keskelle ruokalusikalla syvennys kuin piirakalle ja peitä pinta avokadoviipaleilla. Kastike: Jauha mantelit yhdessä porkkanamehun kanssa tehosekoittajassa ja lisää puolet sitruunamehusta. Lisää porkkanamehua, jos tarpeen. Kastikkeen tulee olla hieman sakeaa ja maukasta. Kaada se avokadojen päälle syvennykseen.
3. Koristele auringonkukanversoilla tai muulla vihreällä.

Energia: 0,4 MJ / 90 kcal
Prot. 3 g, hh 6 g, ra. 6 g

- Toim. Kati Nappa



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.