21 000 tyhjää kuohuviinipulloa, kalsarit ja muuta roskaa – vappujuhlijoiden jälkiä siivottiin Helsingin Ullanlinnanmäellä

Miten sujuu vappujuhlien siivous? 7:43
Mika Tommola kävi Helsingin Ullanlinnanmäellä seuraamassa vappujuhlijoiden jälkien siivousta.

Vappujuhlijoiden jäljet saatiin Helsingin Ullanlinnanmäellä siivottua torstaina aamupäivään mennessä.

Helsingin kaupungin piiripuutarhuri Sampo Sainio kertoo Mika Tommolan haastattelussa, että yksi siivousryhmä aloitti vappujuhlijoiden jälkien siivoamisen Ullanlinnanmäellä ja toinen Esplanadilla vappupäivän jälkeisenä yönä kello kolmelta.

Ullanlinnanmäeltä juhlijoiden jäljiltä löytyi tyhjien kuohuviinilasien ja -pullojen sekä muiden roskien lisäksi muun muassa kangaskasseja sekä miesten kalsarit.

– Tänä vuonna on siistimpää kuin monena muuna vuonna. Tietysti meillä oli täällä 60 työntekijää töissä jo eilen (vappupäivänä), mutta kyllä ihmiset ovat vieneet roskat roskalavoille yllättävän hyvin, piiripuutarhuri kehuu Huomenta Suomessa.

Sainio kiittelee juhlijoita hyvin menneestä vapusta.

– Polkupyöriä on puiston reunoilla vielä jonkin verran. Kannattaa käydä hakemassa oma pyörä pois. Niitä ei viedä roskalavoille vaan ne jäävät tänne kyllä, hän toteaa.

– On hienoa, että ihmiset tulevat pyörillä. Eilen Kaivopuiston rannassa oli useita satoja polkupyöriä nipussa. Täällä on aikamoinen määrä tietöitä tällä hetkellä. Se helpottaa muutakin liikennettä.

Piiripuutarhuri kertoo, että lasipullot kerättiin pois puistosta jo vappupäivän aikana.

– Sellainen 21 000 kappaletta kuohuviinipulloja tuli talteen. Sen lisäksi pullonkerääjät keräsivät tietysti muita pulloja, Sainio sanoo.

– Parhaimmillaan vappuna on kerätty 28 000 tyhjää kuohuviinipulloa. Määrä vaihtelee.

Muut roskat päätyvät sekajätteeksi Ämmässuon kaatopaikalle.

Lue myös:

    Uusimmat