20 vuotta sitten kummisetä osti Helmerille potkulaudan – nyt ammattiskuuttaajaksi päätynyt mies näyttää, miten harrastuksessa pääsee alkuun

Miten scoottaus aloitetaan, miten aloittelijalle sopiva hyppy onnistuu? Ammattiscoottaaja Helmeri Pirinen näyttää 1:09
Miten skuuttaus aloitetaan, miten aloittelijalle sopiva hyppy onnistuu? Ammattiskuuttaaja Helmeri Pirinen näyttää

Skuuttaus on hittilaji, mutta miten siinä pääsisi alkuun? Ammattiskuuttaaja Helmeri Pirinen näyttää.

Parikymmentä vuotta sitten kummisetä osti markettipotkulaudan huoltoasemalta. Sen Helmeri Pirinen muistaa edelleen, totta kai – nykyisin hän on ammattiskuuttaaja.

Nyt jo hittilajiksi noussutta temppupotkulautailua, siis skuuttailua tai scoottailua, ei toki tuolloin ollut olemassa. Kaikki skeittasivat. Nyt Kontulan skeittiparkissa on tilaa myös potkulaudoille.

Miten alkuun skuuttailussa?

Alkuun pääsee helposti: aloittelijalle sopivan laudan saa 100–200 euron panostuksella. Tämän lisäksi tulee hankkia suojat, sillä kolhuja ja kaatumisia tulee varmasti.

– Tärkeintä on, että tietää omat rajansa. Ei lähde koittamaan liian isoja juttuja, vaan menee askel kerrallaan kohti unelmia, niin sanotusti, Helmeri Pirinen neuvoo Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Skuuttauksesta toivotaan myös tulevaisuuden olympialajia. Miten skuuttaus aloitetaan, miten aloittelijalle sopiva hyppy onnistuu? Jutun alussa olevalla videolla Helmeri neuvoo, miten pääset alkuun.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat