228 senttiä! Ammattilaiskoripalloilijaksi tähtäävä 15-vuotias Oliver on virallisesti maailman pisin teinipoika

15-vuotias Oliver on maailman pisin teinipoika 1:40
CNN vieraili ennätyspitkän Oliverin koripalloharjoituksissa.

Guinness World Records on virallisesti palkinnut Floridassa asuvan kanadalaispojan maailman pisimmäksi murkkuikäiseksi.

Kanadasta kotoisin oleva koripalloa tosissaan harrastava Oliver Rioux on virallisesti maailman pisin poika. Pituutta 15-vuotiaalla Floridassa koripalloa pelaavalla nuorukaisella on huikeat 228 senttimetriä.

Oliver treenaa ja opiskelee  IMG Academy in Bradentonissa, joka on urheilullisesti lahjakkaille nuorille suunnattu sisäoppilaitos.

Poika on tottunut pituutensa herättämään huomioon, mutta myös koripallokentillä valmentajat kiittelevät nuorukaisen erityisominaisuutta.

– Ei siltä pysty piiloutumaan. Ei hän voi pistää hattua päähänsä ja peitellä sitä, että on yli 228 senttiä pitkä, Oliverin valmentaja Jeremy Schiller toteaa valmennettavansa pituudesta.

Pituus geeneissä

Pituus on Oliverilla geeneissä. Hänen äitinsä on lähes 190 senttiä pitkä ja isä 207 senttiä pitkä. Lääkäri ei kuitenkaan ollut ennustanut, että pojasta kasvaisi näin pitkä. Lapsena hänen ennustettiin kasvavan maksimissaan 198-senttiseksi aikuisena.

– Ollessani noin 10-vuotias aloin kasvamaan pituutta todella nopeasti. Pian olin pidempi kuin kukaan muu lapsi koulussani, Oliver kertoo.

Oliverin kengänkoko on tällä hetkellä 57,5, eli Yhdysvaltojen miesten kenkien kokotaulukossa kokoa 20.

Oliverin onneksi hän ei ole vain todella pitkä, vaan myös lahjakas koripallossa. Pituudesta kun on on lajissa hyötyä. Oliveria on kehuttu lahjakkaaksi syöttäjäksi, kolmen pisteen heittäjäksi ja varmaksi korien viimeistelijäksi.

– Alkuun suurin huoleni oli, että onko hän taitava, pystyykö hän liikkumaan ja millainen motoriikka hänellä on. Tykkääkö hän edes koripallosta? Sellaiset asiat mietityttävät, kun kohtaan ja alan valmentamaan yli 228-senttistä nuorta, valmentaja Schiller kertoo.

Oliver on malliesimerkki siitä, miten oman erityisominaisuuden voi valjastaa hyödylliseksi eduksi elämässä. Tulevaisuudessa hän toivoo pelaavansa NBA:ssa, joka on Pohjois-Amerikassa pelattava miesten koripallosarja.

Voit katsoa artikkelin yllä olevalta videolta, millä tavalla pituus hyödyttää Oliveria koripallokentillä.

Lue myös:

    Uusimmat