20 kiloa laihtunut Ismo Leikola: Puolet tullut takaisin

Stand up -koomikko Ismo Leikola myöntää, että kuntoilu ja terveellinen ruokavalio eivät jääneet osaksi elämää laihdutuskuurin jälkeen.

Suosittu stand up -koomikko Ismo Leikola aloitti laihduttamisen Elixir-kuntoiluohjelmassa kesällä 2011. Vähähiilihydraattisen ruokavalion ja kunto-ohjelman myötä kiloja putosi yhteensä kaksikymmentä.

Leikolan vakaa aikomus oli jatkaa terveellisten elämäntapojen noudattamista, mutta toisin kävi.

– Siitä on tullut sellainen elämäntapa, jota en noudata, Leikola nauraa MTV3.fille.

– Urheilen silloin tällöin, joten ihan entisiin mittoihin en ole lihonut. Kun aktiivinen urheilu ja dieettaus loppui vuosi sitten, niin kiloja on tullut takaisin, mutta ainakin puolet on pysynyt poissa.

Koomikon vakaa aikomus on tehdä korjausliike, ja alkaa jälleen tarkkailla syömisiään.

– Ajattelin kokeilla sitä uutta paastodieettiä, että ollaan kaksi päivää melkein syömättä. Minun on helpompi kärvistellä vuorokausi, kuin syödä vähän kerrallaan. Olen kokeillut muutaman paastopäivän, ja ikinä ei ole ruoka maistunut niin hyvältä, kuin niiden jälkeen, Leikola kertoo.

Sudenkuopat löytyvät sekä ravinnon että liikunnan puolelta – eikä kiertue-elämä ainakaan helpota rutiinien noudattamista.

– Urheilu ei ole ollut koskaan minulle elämäntapa, niin aina tarvitsee lähteä väkisin. Syöminen on aina haastavaa: pitäisi syödä pieniä annoksia ravintolassa tai pitäisi jättää syömättä. Olen sellainen, että imuroin muidenkin annokset, Leikola naureskelee.

Moottorikelkkailusta innostunut koomikko on tällä hetkellä täystyöllistetty Kaikkien aikojen show -kiertueensa takia. Leikola kiertää Suomea kahden kuukauden ajan tehden neljästä viiteen keikkaa viikossa.

– Kaikenlaista voisi kokeilla, mutta olen niin keskittynyt kiertueeseen. Ehkäpä syksyn mittaan teen keikkabussissa kahvakuulaa siellä käytävällä!, No, se voi jäädä puheen tasolle, koomikko myöntää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat