20.2.2002 Kalalasagne

10-12 lasagnelevyä
500 g kuhafileitä tai pakastekalaa
suolaa, mustapippuria
3-4 dl juustoraastetta

Vihreä kastike:

1 rkl öljyä
2 (isoa) sipulia
300 g pakastepinaattia
3 rkl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
1 tl suolaa
mustapippuria
ripaus muskottia

Vaalea kastike:

250 g sulatejuustoa
4-5 dl vettä

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Kuumenna 0,5 l vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon sulatejuusto kuutioina tai nokareina. Anna juuston sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää joukkoon pinaatti ja anna hautua hetki. Ripottele sekaan vehnäjauhot ja pyöräytä ympäri. Kaada paistokasariin maito ja sekoita. Anna kiehua viitisen minuuttia. Mausta.
4. Voitele neli- tai suorakulmainen vuoka (vetoisuus noin 2,5 l).
5. Levitä vuoan pohjalle vähän vaaleaa kastiketta ja vihreää kastiketta ja sen päälle 3 lasagnelevyä.
6. Kaada päälle vaaleaa kastiketta (joka on hyvin juoksevaa).
7. Ripottele päälle vähän juustoraastetta ja lisää sen päälle vihreää kastiketta.
8. Levitä kalafileet tasaiseksi kerrokseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
9 Jatka kerroksittain, niin että päällimmäiseksi tulee vaalea kastike, vähän vihreää kastiketta ja juustoraaste.
10. Kypsennä 200 asteessa 45-50 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla.
11. Anna Lasagnen levähtää ja imeytyä 5-10 minuuttia ennen ruokailua. Tarjoa lisukkeeksi värikästä salaattia ja leipää.

Lue myös:

    Uusimmat