2-vuotias Riley sairastui vakavasti – vanhemmat joutuivat tekemään rankan päätöksen pelastaakseen tytön hengen: "Tiesimme, että se olisi paras ratkaisu"

Tällaisia ovat aivoverenvuodon oireet 0:58
Nämä ovat aivoverenvuodon oireet.

2-vuotias sairastui aivokalvontulehdukseen. Lopulta infektio yltyi niin pahaksi, että tytön jalat jouduttiin amputoimaan.

Newyorkilainen Irisa Kelly kertoo Daily Mailille, että hänen 2-vuotiaan tyttärensä Rileyn jalat jouduttiin amputoimaan polvesta alaspäin sen jälkeen, kun tyttö oli sairastunut aivokalvontulehdukseen joulukuussa 2019.

Rileylle nousi korkea kuume, hänellä ei riittänyt energiaa mihinkään ja hänen iholleen ilmaantui läikkiä. 

Irisa ajatteli ensin oireiden johtuvan hengitysongelmista, joita tytöllä oli ollut vauvana. Kun hän oli mitannut Rileyn veren happitason ja sykkeen, hän ei löytänyt syytä huoleen. Joka tapauksessa hän päätti viedä Rileyn sairaalaan varmuuden vuoksi, sillä hänestä tuntui, että kaikki ei ollut kunnossa.

Diagnoosina aivokalvontulehdus

Lääkärit totesivat, että Rileylla oli streptokokkibakteerin aiheuttama aivokalvontulehdus. Tähän liittyi harvinainen synnynnäinen poikkeavuus hänen korvassaan.

Riley jäi sairaalahoitoon. Veri lakkasi kiertämästä hänen jaloissaan. Irisa kertoo, että tytön jalat muuttuivat aina vain mustemmiksi. Irisalle ja Jamesille kerrottiin, että Rileyn jalkojen lihakset ja kudokset olivat kuolleet.

– Se oli murskaavaa.

Rileyn vointi parani myöhemmin hetkellisesti, mutta bakteeri ei hellittänyt otettaan. Tammikuussa 2020 Irisa ja James päättivät, että Rileyn jalat pitäisi amputoida.

– Tiesimme, että se olisi paras ratkaisu. Parempi kuin se, että hän ei enää olisi luonamme.

Rileyn jalat amputoitiin viisi tuntia kestäneessä leikkauksessa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jalkojen menetys suretti Rileyta

Riley aloitti kuntoutuksen sairaalassa. Myöhemmin hän pääsi kotiin opettelemaan uudenlaista elämää. Toukokuussa 2020 hän sai ensimmäiset jalkaproteesinsa.

Irisa kertoo, että Rileyn ensireaktio sairaalassa oli ollut vihainen ja hämmentynyt. Äidin mukaan tytöllä kesti kesään saakka hyväksyä se tosiasia, että hänellä ei enää ollut jalkoja. Hän suhtautui vastahakoisesti proteeseihin ensi alkuun.

Nyt elämä hymyilee uudella tavalla. 3-vuotias Riley meni tarhaan, jossa hän on saanut kavereita. Lisäksi hän saa kuntoutusapua, jotta oppii tulemaan toimeen jalkojensa kanssa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat