2.3.2004 Seipaistos, kaalisalaattia ja lime-porkkanakastiketta (4 annosta)

Seipaistos

400 g pakasteseitä
8 tomaattia
2 kesäkurpitsaa
3 kananmunaa
3 dl emmental-juustoraastetta
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
suolaa ja mustapippuria
nokare voita

Viipaloi sei ja mausta suolalla. Viipaloi myös kesäkurpitsat ja tomaatit. Hienonna valkosipuli. Voitele uunivuoka ja lado kalat uunivuoan pohjalle. Lisää päälle valkosipuli ja kesäkurpitsat. Mausta suolalla ja pippurilla. Lado päälle vielä tomaatit ja mausta jälleen kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi hienonnettu persilja. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Ota paistos pois uunista ja kaada vuoasta pois neste. Sekoita juustoraaste ja kananmunat ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Levitä seos paistoksen päälle ja jatka kypsennystä n. 20 min. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa paloiksi.

Kaalisalaatti ja lime-porkkanakastike

1/4 valkokaalia
1/2 kurkku
1 lime
1/2 dl porkkanamehua
1/2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl raastettua inkivääriä
suolaa

Raasta kaali ja kurkku, lisää suolaa ja anna valua siivilässä. Sekoita keskenään limen mehu, porkkanamehu, jogurtti, inkivääri ja vähän suolaa. Purista kaali ja kurkkuraaste mahdollisimman kuivaksi ja sekoita joukkoon kastike. Tarjoile seipaistoksen kera.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat