19-vuotias löysi pankkiautomaatin vierestä muovikassin – sisällä todellinen jättipotti: "Hän valitsi rehellisen tien ja toimi oikein"

19-vuotias löysi pankkiautomaatin vierestä 135 000 dollaria 1:29
19-vuotias löysi pankkiautomaatin vierestä 135 000 dollaria

Jose löysi pankkiautomaatin vierestä pussin, jossa oli yli sata tuhatta dollaria kylmää kätestä. 

Jose Nuñez Romaniz oli aikeissa ostaa vain sukkia, kun hän löysi jotakin hitusen arvokkaampaa. Amerikkalaisnuori oli menossa siirtämään rahaa tililleen, jotta voisi maksaa isoisänsä toivomat sukat nettikaupassa, kun hän löysi maasta 135 000 dollaria Albuquerquessa, Nex Mexicossa, kertoo CNN.

Löysi muovikassillisen seteleitä

Jose ajoi pankin eteen ja oli menossa automaatille, kun hän huomasi maassa läpinäkyvän muovipussin. Pussissa oli pinoittain seteleitä.

– En tiennyt, mitä tehdä. Olin kuin unessa. Olin sokissa, 19-vuotias mies kertoi haastattelussa.

Jose mietti, onko kyseessä jonkinlainen pila. Pankki oli kiinni, koska oli sunnuntai, joten Jose päätti soittaa poliisille. Kun kaksi poliisia ajoi paikalle, Jose ojensi rahat heille.

Kassissa käsittämättömät 135 000 dollaria

Viranomaisten myöhemmin suorittamassa laskennassa kävi ilmi, että kassissa oli huikeat 135 000 dollaria.

Poliisin mukaan rahat olivat unohtuneet pankin viereen vahingossa. Pankin aliurakoitsijan oli tarkoitus ladata ne raha-automaattiin. Poliisi kiittelee nyt Josea rehellisyydestä.

– Tämä raha olisi voinut muuttaa hänen elämäänsä suuresti, jos hän olisi valinnut sellaisen tien, mutta hän valitsi rehellisen tien ja toimi oikein, puhemies Simon Drobik kehuu.

Kuuli mielessään vanhempiensa elämänohjeet

Jose kertoi haastattelussa, ettei hänen perheellään koskaan ole ollut vastaavaa summaa rahaa, mutta hän ei hetkeäkään harkinnut setelikassin pitämistä. Nähdessään massipussin Jose kertoo kuulleensa mielessään vanhempiensa neuvot.

– Vanhempani opettivat minua aina tekemään omat työni. Varastettu raha ei koskaan tulisi kestämään, Jose sanoo.

Paikalliset yrityksetkin ryntäsivät kiittämään

Rehellisyys kannatti: poliisi palkitsi Josen seremoniassa, hän sai koristeellisen laatan, jossa hänen hyvää työtään kiitellään, minkä lisäksi lakia opiskelevaa Josea kehotettiin hakemaan työtä myös poliisiasemalta. Paikalliset yritykset ovat antaneet Joselle lahjoja kuultuaan tämän toiminnasta. Nuori mies sai esimerkiksi sadoilla dollareilla lahjakortteja.

Haastattelussa Jose kertoi, että palasi rahat poliisille toimitettuaan kotiin – ja osti netistä sukat isoisälleen.

– Arvostan vanhempiani, he ovat opettaneet minulle kaiken, minkä tiedän, nuori mies kiitteli.

Lähde: CNN.com

Lue myös:

    Uusimmat