19-vuotias Anton Lundell nousi MM-kisoissa Suomen ykköstykiksi – ylisti Leijonien joukkuehenkeä

3:49
Suomeen palannut Anton Lundell summasi ajatuksiaan uran ensimmäisen aikuisten MM-turnauksen jälkeen.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen MM-turnaus päättyi loppuottelussa pettymykseen, kun Leijonat koki 2-3-tappion jatkoerässä Kanadalle. Leijonien ykköstykiksi MM-kisoissa noussut 19-vuotias Anton Lundell kertoi, kuinka joukkueeseen muodostuu niin vahva yhteishenki.

Leijonat ei hävinnyt turnauksessa otteluakaan varsinaisella peliajalla. Ainoat tappiot tulivat voittolaukauskisassa alkulohkossa Kazakstanille sekä finaalin jatkoerässä Kanadalle. Lundell sanookin, että joukkue oli äärettömän yhtenäinen. 

– Pystyimme joka pelissä raapimaan voittoja, vaikka välillä olimme purjeissa. Se on hyvän joukkueen merkki, Lundell summasi.

Lundell oli ensimmäistä kertaa mukana arvoturnauksessa miesten tasolla. Kymmenessä ottelussa syntyneet tehopisteet 4+3 kertovat, kuinka valmis hyökkääjä on aikuisten peleihin. Hän ylistää Leijonissa vallitsevaa ilmapiiriä.

– Kaikilla on se kirkkaasti se päämäärä siinä, että halutaan mennä pitkälle. Jokainen toivoo muiden onnistumisia. Se on hienointa tässä, että kun menet jäälle, niin kaikki haluaa sinun onnistuvan, Lundell kertoo.

– Se kertoo paljon, että siellä ei ole mitään rakoilua. Kaikki ovat ystäviä toistensa kanssa ja kunnioittavat toisiaan, Lundell toteaa.

Leijonat otti nyt sen historian yhdeksännen MM-hopean. 19-vuotias Lundell oli viime vuonna NHL:n varaustilaisuuden ykköskierroksen varaus. Florida Panthers varasi suomalaisen varausnumerolla 12. Lundell oli aiemmin voittanut alle 18-vuotiaiden sekä alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.

Katso pääkuvan videolta koko Anton Lundellin haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja