19.6.2003 Skogby

(es. 27.6.2002)

"Olemme rakastuneet vaimoni kanssa Viikinkijuhlassa Vaasassa, jopa ensi-suudelmamme on vaihdettu tuon upean juhlan huumassa. Haluaisimme antaa parhaiden ystäviemme kokea tuon saman tunnelman ja aiommekin järjestää viikinkijuhlat terassillamme. Viikinkikypärät päähän, säkkikangasviitat päälle, kova pyöreä leipä lautaseksi ja teroitettu puukko syömävälineeksi. Jäämme odottamaan viikinkiherkkuja, joita Soppamies meille tarjoilee."

Reseptit 4 hengelle

BBQ porsaankare

1 kpl possun kare, myös ulkofile käy

Barbeque-kastike:

paketti pekonia
yksi sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 tl inkivääriä
1 dl punaviinietikkaa
1 rkl kuivattua timjamia
1 dl kahvia
2 rkl fariinisokeria
2 rkl hunajaa
2 rkl Dijon -sinappia
1 prk tomaattimurskaa
tabascoa
yksi punainen chili
suolaa

1. Paista pekoni kattilassa rapeaksi.
2. Lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuullota hetki. Lisää muut aineet ja keitä noin 30 min.
3. Soseuta kastike tehosekoittimessa.
4. Mausta kare suolalla ja sivele pintaan barbeque -marinadia.
5. Kypsennä grillissä noin 45 min miedolla lämmöllä valellen välillä marinadilla. Anna levätä foliossa noin 20 min ja tarjoile.

Lohikebabit

400 g lohta
puntti persiljaa
1 rkl Dijon -sinappia
1 dl oliiviöljyä

1. Leikkaa lohet pituussuuntaan neljään osaan ja työnnä palat grillitikkuihin.
2. Ryöppää persilja ja soseuta tehosekoittimessa. Lisää sinappi ja oliiviöljy.
3. Sekoita vartaat marinadiin ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
4. Paista kuumassa grillissä.

Kevätporkkanat ja minttu-jugurttikastike

10 porkkanaa
0,5 punttia basilikaa
0,5 punttia rakuunaa
50 g voita
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl Creme Fraichea
puntti minttua

1. Esikeitä porkkanoita noin 5 min. kiehuvassa vedessä.
2. Jäähdytä kylmässä vedessä.
3. Paista porkkanat voissa ja lisää lopuksi pilkottua rakuunaa ja basilikaa.
4. Sekoita jogurtti ja Creme Fraiche, lisää pilkottua mintun lehteä ja mausta suolalla.

Saksalainen perunasalaatti

500 g uutta perunaa
4 rkl balsamicoa
0,5 dl oliiviöljyä
2 kevätsipulia

1. Keitä perunat suolavedessä ja halkaise lämpiminä kahteen osaan.
2. Lado vuokaan kerroksittain perunoita, pilkottua sipulia, balsamicoa ja oliiviöljyä.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Aioli

2 kananmunan keltuaista
1 rkl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
2 dl maissiöljyä
1 dl oliiviöljyä
1 kynsi valkosipulia
sahramia

1. Sekoita keskenään keltuaiset, sinappi ja etikka. Lisää koko ajan sekoittaen ensin maissiöljy, sitten oliiviöljy.
2. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla, murskatulla valkosipulilla ja sahramilla.

Lue myös:

    Uusimmat