Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.5. Kevätherkkuja luonnosta

Julkaistu 18.05.2006 00:00

Nokkossaganaki

(4 hengen alkuruoka)

  • 1 paketti halloumia (250 g)
  • 7-8 cm pitkiä nokkosen nuoria latvuksia
  • 3 rkl oliiviöljyä + paistoöljyä
  • 2 dl jauhoja + vettä

Ryöpätään nokkoset (noin nyrkinkokoinen nippu kuivaksi puristettuna), maustetaan suolalla ja mintulla, valellaan öljyllä ja viinietikalla. Maustettujen nokkosten annetaan marinoitua puoli tuntia. Ylimääräinen pintasuola huuhdotaan pois halloumista ja viipaloidaan juusto noin 6-7 millimetrin siivuiksi. Siivut kääräistään nokkosilla ja leivitetään juoksevaan jauholiuokseen (johon lisätty 1 rkl öljyä). Siivut paistetaan runsaassa öljyssä ja melko kuumassa pannussa kullanruskeiksi molemmin puolin (noin 3 minuuttia per puoli). Ylimääräinen öljy valutetaan pois. Nokkossaganakit nautitaan välittömästi.

Villivihanneshöystö uuniperunoille

(pääruoka 4 hengelle)

  • 1 dl huuhdottoja, silputtuja, tuoreita, usean lajin villivihanneksia (esimerkiksi sileälaitaisia voikukan lehtiä, mustikan nuoria lehtiä, siankärsämöjä (vain vähän), pieniä piharatamon lehtiä, vuohenputken versoja, maitohorsman latvatupsuja ja mustan viinimarjan nuoria lehtiä)
  • Mausteeksi:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa
  • Annetaan marinoitua puoli tuntia. Levitetään aurajuuston kera uuniperunoiden päälle.

    Voikukkamunakas

    (2 hengelle)

    • 4 munaa
    • 1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
    • 3 valkosipulinkynttä
    • kourallinen tuoreita tai pakastettuja voikukanlehtiä
    • tilkka kirkasta viinaa tai kivennäisvettä
    • öljyä paistamiseen
    • Marinointiin:
    • Reilu rkl kylmäpuristet tua neitsytoliiviöljyä
    • 1-2 tl punaviinietikkaa
    • Vajaa tl kuivattua minttua
    • Vajaa tl kuivattua rakuunaa
    • suolaa

    Huuhtele voikukanlehdet huolellisesti. Jos käytät pakastettuja lehtiä, huuhtelua ei tarvita. Pilko lehdet silpuksi ja asettele ne syvälle lautaselle marinoitumaan. Marinadi valmistuu ripottelemalla lehdille minttua, rakuunaa ja suolaa sekä lorauttamalla päälle öljyä ja punaviinietikkaa. Anna marinoitua parikymmentä minuuttia ennen paistamista.

    Voikukanlehtien marinoituessa silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla. Lisää marinoidut voikukanlehdet ja anna muhia hetken aikaa. Vatkaa munat rikki haarukalla ja lorauta joukkoon tilkka kirkasta viinaa tai kivennäisvettä kuohkeuden aikaansaamiseksi.

    Siirrä voikukka-sipuliseos pannun toiseen reunaan ja kaada munaseos pannun vapaalle alueelle. Levitä sitten voikukka-sipuliseos tasaisesti munanesteeseen. Laita kansi päälle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Käännä munakas. Parhaiten kääntö onnistuu asettamalla sopiva lautanen pannun päälle ja keikauttamalla pannu ylösalaisin. Laske sen jälkeen munakas takaisin pannulle toisin päin. Anna muhia pannulla vielä 5 minuuttia.

    Tarjoile kuumana. Maistuu ihanalta tuoresalaatin, oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa.

    Reseptit: Raija Kivinen, Jouko Isometsä ja Teresa Välimäki

    Lisää aiheesta:

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 19:09
      Terveys ja hyvinvointi

      Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

    • 17:32
      Ruoka

      Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

    • 14:15
      Unettomuus

      Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

    • 11:33
      Auton varusteet

      Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

    • 09:07
      Tekoäly

      Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat