Nokkossaganaki
(4 hengen alkuruoka)
- 1 paketti halloumia (250 g)
- 7-8 cm pitkiä nokkosen nuoria latvuksia
- 3 rkl oliiviöljyä + paistoöljyä
- 2 dl jauhoja + vettä
Ryöpätään nokkoset (noin nyrkinkokoinen nippu kuivaksi puristettuna), maustetaan suolalla ja mintulla, valellaan öljyllä ja viinietikalla. Maustettujen nokkosten annetaan marinoitua puoli tuntia. Ylimääräinen pintasuola huuhdotaan pois halloumista ja viipaloidaan juusto noin 6-7 millimetrin siivuiksi. Siivut kääräistään nokkosilla ja leivitetään juoksevaan jauholiuokseen (johon lisätty 1 rkl öljyä). Siivut paistetaan runsaassa öljyssä ja melko kuumassa pannussa kullanruskeiksi molemmin puolin (noin 3 minuuttia per puoli). Ylimääräinen öljy valutetaan pois. Nokkossaganakit nautitaan välittömästi.
Villivihanneshöystö uuniperunoille
(pääruoka 4 hengelle)
- 1 dl huuhdottoja, silputtuja, tuoreita, usean lajin villivihanneksia (esimerkiksi sileälaitaisia voikukan lehtiä, mustikan nuoria lehtiä, siankärsämöjä (vain vähän), pieniä piharatamon lehtiä, vuohenputken versoja, maitohorsman latvatupsuja ja mustan viinimarjan nuoria lehtiä)