Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.5. Kevätherkkuja luonnosta

Julkaistu 18.05.2006 00:00

Nokkossaganaki

(4 hengen alkuruoka)

  • 1 paketti halloumia (250 g)
  • 7-8 cm pitkiä nokkosen nuoria latvuksia
  • 3 rkl oliiviöljyä + paistoöljyä
  • 2 dl jauhoja + vettä

Ryöpätään nokkoset (noin nyrkinkokoinen nippu kuivaksi puristettuna), maustetaan suolalla ja mintulla, valellaan öljyllä ja viinietikalla. Maustettujen nokkosten annetaan marinoitua puoli tuntia. Ylimääräinen pintasuola huuhdotaan pois halloumista ja viipaloidaan juusto noin 6-7 millimetrin siivuiksi. Siivut kääräistään nokkosilla ja leivitetään juoksevaan jauholiuokseen (johon lisätty 1 rkl öljyä). Siivut paistetaan runsaassa öljyssä ja melko kuumassa pannussa kullanruskeiksi molemmin puolin (noin 3 minuuttia per puoli). Ylimääräinen öljy valutetaan pois. Nokkossaganakit nautitaan välittömästi.

Villivihanneshöystö uuniperunoille

(pääruoka 4 hengelle)

  • 1 dl huuhdottoja, silputtuja, tuoreita, usean lajin villivihanneksia (esimerkiksi sileälaitaisia voikukan lehtiä, mustikan nuoria lehtiä, siankärsämöjä (vain vähän), pieniä piharatamon lehtiä, vuohenputken versoja, maitohorsman latvatupsuja ja mustan viinimarjan nuoria lehtiä)
  • Mausteeksi:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa
  • Annetaan marinoitua puoli tuntia. Levitetään aurajuuston kera uuniperunoiden päälle.

    Voikukkamunakas

    (2 hengelle)

    • 4 munaa
    • 1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
    • 3 valkosipulinkynttä
    • kourallinen tuoreita tai pakastettuja voikukanlehtiä
    • tilkka kirkasta viinaa tai kivennäisvettä
    • öljyä paistamiseen
    • Marinointiin:
    • Reilu rkl kylmäpuristet tua neitsytoliiviöljyä
    • 1-2 tl punaviinietikkaa
    • Vajaa tl kuivattua minttua
    • Vajaa tl kuivattua rakuunaa
    • suolaa

    Huuhtele voikukanlehdet huolellisesti. Jos käytät pakastettuja lehtiä, huuhtelua ei tarvita. Pilko lehdet silpuksi ja asettele ne syvälle lautaselle marinoitumaan. Marinadi valmistuu ripottelemalla lehdille minttua, rakuunaa ja suolaa sekä lorauttamalla päälle öljyä ja punaviinietikkaa. Anna marinoitua parikymmentä minuuttia ennen paistamista.

    Voikukanlehtien marinoituessa silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla. Lisää marinoidut voikukanlehdet ja anna muhia hetken aikaa. Vatkaa munat rikki haarukalla ja lorauta joukkoon tilkka kirkasta viinaa tai kivennäisvettä kuohkeuden aikaansaamiseksi.

    Siirrä voikukka-sipuliseos pannun toiseen reunaan ja kaada munaseos pannun vapaalle alueelle. Levitä sitten voikukka-sipuliseos tasaisesti munanesteeseen. Laita kansi päälle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Käännä munakas. Parhaiten kääntö onnistuu asettamalla sopiva lautanen pannun päälle ja keikauttamalla pannu ylösalaisin. Laske sen jälkeen munakas takaisin pannulle toisin päin. Anna muhia pannulla vielä 5 minuuttia.

    Tarjoile kuumana. Maistuu ihanalta tuoresalaatin, oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa.

    Reseptit: Raija Kivinen, Jouko Isometsä ja Teresa Välimäki

    Lisää aiheesta:

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen19:08
      Silmäsairaudet

      Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

    • Eilen18:15
      Kuohuviini

      Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

    • Eilen17:15
      Juomat

      Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

    • Eilen14:32
      Joulu

      Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

    • Eilen11:59
      Liikenneturvallisuus

      Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."