18.5.2004 Cocktailleivät/ Voileipäkakku (15 annosta)

Kylmäsavulohitäyte

  • 400 g kylmäsavulohta
  • nippu kevät- tai ruohosipulia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk ruoanvalmistusjogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi ja hienonna kevät sipuli. Sekoita kaikki aineet ja sekoita huolellisesti. Lisää jogurttia vain sen verran että massa pysyy vielä hyvin kasassa on mutta on silti riittävän kostea.

Kurkku-jogurttitäyte

  • 3-4 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 2 tuoretta kurkkua
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • suolaa ja pippuria

Kuori ja raasta kurkut. Laita ne tiheään siivilään valumaan. Hienonna tilli ja murskaa valkosipuli. Sekoita kurkku, jogurtti, tilli, valkosipuli, hunaja sekä inkivääri hyvin sekaisin. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

  • 1 vaalea vuokaleipä
  • 1 tumma vuokaleipä
  • Kostutukseen:
  • 2 dl kasvislientä
  • tilkka sitruunamehua

  • Koristeeksi:
  • yrttejä
  • kevätsipulia
  • retiisejä
  • naattiporkkanoita
  • tms.

Leikkaa vuokaleivät n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi pitkittäin. Kostuta viipaleet kasvisliemellä. Levitä ruisleipäviipaleen päälle kurkku-jogurttitäytettä ja nosta päälle vaalealeipäviipale. Levitä seuraavaan kerrokseen kalatäytettä ja nosta päälle ruisleipäviipale. Tee halutessasi vielä yksi kerros ja paina leipäpino tiiviiksi. Leikkaa leipä kolmioleiviksi ja kokoa ne vadille pyramidiksi. Koristele pyramidi yrteillä ja vihanneksilla.

Resepti: Teresa Välimäki/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat