Julkaistu 18.05.2004 06:00(Päivitetty 18.05.2004 12:47)
Kylmäsavulohitäyte
CocktailleivätCopyright MTV Oy 2004
400 g kylmäsavulohta
nippu kevät- tai ruohosipulia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ruoanvalmistusjogurttia
½ sitruunan mehu
½ sitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria
Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi ja hienonna kevät sipuli. Sekoita kaikki aineet ja sekoita huolellisesti. Lisää jogurttia vain sen verran että massa pysyy vielä hyvin kasassa on mutta on silti riittävän kostea.
Kurkku-jogurttitäyte
3-4 dl ruoanvalmistusjogurttia
2 tuoretta kurkkua
1 dl tuoretta tilliä
1 valkosipulin kynsi
2 rkl hunajaa
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
suolaa ja pippuria
Kuori ja raasta kurkut. Laita ne tiheään siivilään valumaan. Hienonna tilli ja murskaa valkosipuli. Sekoita kurkku, jogurtti, tilli, valkosipuli, hunaja sekä inkivääri hyvin sekaisin. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
1 vaalea vuokaleipä
1 tumma vuokaleipä
Kostutukseen:
2 dl kasvislientä
tilkka sitruunamehua
Koristeeksi:
yrttejä
kevätsipulia
retiisejä
naattiporkkanoita
tms.
Leikkaa vuokaleivät n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi pitkittäin. Kostuta viipaleet kasvisliemellä. Levitä ruisleipäviipaleen päälle kurkku-jogurttitäytettä ja nosta päälle vaalealeipäviipale. Levitä seuraavaan kerrokseen kalatäytettä ja nosta päälle ruisleipäviipale. Tee halutessasi vielä yksi kerros ja paina leipäpino tiiviiksi. Leikkaa leipä kolmioleiviksi ja kokoa ne vadille pyramidiksi. Koristele pyramidi yrteillä ja vihanneksilla.