18.2.2003 Hirvivorschmack

Vieraana innokas metsämies ja kalastaja Aarno Kaila, kertomassa mitä kaikkea hän tekee esim. hirvenlihasaaliistaan ja sadoista pikkuruisista pilkkiahvenista.

Hirvivorschmack -"huijaus"

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g:n prk hirveliha- tai nauta-possusäilykelihaa
5-6 anjovisfileetä
vähän anjoviksen lientä
1 dl ranskankermaa tai smetanaa
1 tl mustapippuria
(suolaa)

perunamuusia tai uuniperunoita
etikkapunajuuri- ja suolakurkkukuutioita tai viipaleita
ranskankermaa tai smetanaa
ruisleipää

1. Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä pannulla.
2. Avaa säilykeliha molemmista päistä ja työnnä liha ulos ja nosta kulhoon tai leikkuulaudalle. Survo se tukevalla haarukalla tai vastaavalla hienoksi.
3. Lisää joukkoon ranskankerma, kuullotetut sipulit ja hienonnetut anjovikset ja vähän anjoviksen lientä. Mausta mustapippurilla ja sekoita hyvin.
4. Lusikoi seos mikron- tai uuninkestävään vuokaan ja tasoita pinta. Voit valmistaa ruuan tähän asti valmiiksi ja kuumentaa sen myöhemmin uunissa 225-250 asteessa n. 20 minuuttia tai mikrossa 4-6 minuuttia eli kunnes ruoka on läpeensä kuuma. Kypsennä ruokailijaa kohden 1-2 uuniperunaa (pistele kuoreen reikiä ja kypsennä ritilän tai uunipellin päällä 225 asteessa noin 1 tunti) tai valmista hyvä muusi jauhoisista perunoista, pakastemuusiaineksesta tai muusihiutaleista. Tarjoa lisäksi ruisleipää, punajuurta ja suola- tai etikkakurkkua viipaleina tai hakkeluksena ja (kevyt)ranskankermaa tai smetanaa.



Energia: 1,3 MJ / 320 kcal
Prot. 14 g, hh 4 g, ra. 27 g


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat