17.10. Nakkikastike ja perunamuusi

Nakkikastike

  • 400 g nakkeja
  • 1 pieni sipuli
  • 1-2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl lihalientä tai vettä
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa
  • jauhettua
  • maustepippuria
  • 1 mauste- tai suolakurkku

Ruskista pilkotut nakit pannulla, siirrä ne kattilaan. Ruskista hienonnettu sipuli voissa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja pannulla kunnes ne alkavat ruskistua.

Lisää joukkoon lihaliemi tai vesi kokoajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan nakkien joukkoon ja kypsennä nakkikastiketta hetki.

Lisää sinappi ja kuutioitu maustekurkku. Sekoita ja mausta suolalla sekä maustepippurilla.

Tarjoa suolakurkkujen ja etikkapunajuurien sekä perunamuusin kera.

Perunamuusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita kuorittuna
  • 3 dl kuumaa maitoa
  • nokare voita
  • suolaa

Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois. Anna perunoiden höyrystyä kuiviksi.

Valmista massa perunasurvimella, perunapuristimella tai paseeraamalla siivilän läpi. Myös sähkövatkain tai yleiskone käy, älä käytä sauvasekoitinta sillä muuten muusista syntyy liisteriä! Lisää maito, voi ja suola.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat