Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

17.10. Nakkikastike ja perunamuusi

nakkikastike
nakkikastikeruokala
Julkaistu 17.10.2005 00:00(Päivitetty 17.10.2005 11:03)

Nakkikastike

  • 400 g nakkeja
  • 1 pieni sipuli
  • 1-2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl lihalientä tai vettä
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa
  • jauhettua
  • maustepippuria
  • 1 mauste- tai suolakurkku

Ruskista pilkotut nakit pannulla, siirrä ne kattilaan. Ruskista hienonnettu sipuli voissa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja pannulla kunnes ne alkavat ruskistua.

Lisää joukkoon lihaliemi tai vesi kokoajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan nakkien joukkoon ja kypsennä nakkikastiketta hetki.

Lisää sinappi ja kuutioitu maustekurkku. Sekoita ja mausta suolalla sekä maustepippurilla.

Tarjoa suolakurkkujen ja etikkapunajuurien sekä perunamuusin kera.

Perunamuusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita kuorittuna
  • 3 dl kuumaa maitoa
  • nokare voita
  • suolaa
  • Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois. Anna perunoiden höyrystyä kuiviksi.

    Valmista massa perunasurvimella, perunapuristimella tai paseeraamalla siivilän läpi. Myös sähkövatkain tai yleiskone käy, älä käytä sauvasekoitinta sillä muuten muusista syntyy liisteriä! Lisää maito, voi ja suola.

    Resepti: Henri Alén /Ruokala

    Lisää aiheesta:

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 19:08
      Silmäsairaudet

      Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

    • 18:15
      Kuohuviini

      Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

    • 17:15
      Juomat

      Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

    • 14:32
      Joulu

      Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

    • 11:59
      Liikenneturvallisuus

      Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."