16-vuotiasta poikaa epäillään tapon yrityksestä Joensuussa, uhri sai hengenvaarallisen vamman – alaikäinen epäilty vangittiin eilen

Raaistuuko nuorisoväkivalta? 10:19
Nuorten väkivallan raaistumisesta ollaan oltu huolissaan jo jonkin aikaa.

Vasta 16-vuotias poika määrättiin eilen vangittavaksi Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa epäiltynä sunnuntaina tapahtuneesta vakavasta puukotuksesta.

Väkivallanteko tapahtui yksityisasunnossa Joensuun Marjalassa. Ilmoitus tapahtuneesta tuli sunnuntaina hieman ennen kahdeksaa illalla.

Puukotetuksi joutui alle 18-vuotias poika. Rikoksesta epäilty 16-vuotias mies oli poistunut paikalta tapahtumien jälkeen. Asunnossa oli myös muita ihmisiä. Sekä uhri että epäilty olivat asunnossa vieraina.

Poika kiinni poliisikoiran avulla

Poliisi tavoitti tuntomerkkeihin sopivan miehen kävelemästä Noljakan Marjalantieltä. Epäilty yritti paeta poliisia metsään, mutta poliisikoiran avulla hänet saatiin kiinni.

Puukotuksessa syntyi hengenvaarallinen vamma, mutta uhrin tila on poliisin mukaan tällä hetkellä vakaa. Poliisin mukaan tapahtumienkulku on sen tiedossa pääpiirteissään esimerkiksi useiden kuulustelujen ansiosta. Yksityiskohtia selvitetään edelleen.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että tutkintavankeuden kohdistaminen alaikäiseen on poikkeuksellinen toimi.

– Tässä tilanteessa rikosepäilyn vakavuus ja selvittämisintressi vaikuttivat käräjäoikeuden ratkaisuun, poliisi kirjoittaa. 

Lue myös:

    Uusimmat