16-vuotias avolavakuski yritti tehdä pyöräilijöille kiusaa – temppu epäonnistui, kuusi loukkaantui

Avolava-auto romuttui täysin törmättyään betonimuuriin 1:02
Artikkeliin liittymätön avolava-auto romuttui rajussa törmäyksessä. Juttuun liittyvän videon löydät alempaa.

Silminnäkijöiden mukaan taustalla oli tarkoituksellinen kiusantekoyritys, joka meni pieleen.

Texasissa, Yhdysvalloissa, 16-vuotiaan avolava-auton kuljettajan kerrotaan ajaneen kuuden polkupyöräilijän päälle sen jälkeen, kun tämä oli yrittänyt niin sanottua coal rolling -temppua. Tapaus sattui lauantaina paikallista aikaa aamupäivästä.

Nuoren autoilijan tarkoituksena oli polkaista kaasu pohjaan pyöräilijöiden rinnalla ja jättää heidät köhimään keuhkojaan pihalle, mutta sen sijaan neljä heistä vietiin sairaalaan. Vaikka kaikkien vammat jäivät olosuhteet huomioiden lieviksi, vaatii osa leikkaushoitoa myöhemmin.

Paikallisuutisten mukaan poliisi ei pidättänyt kuljettajaa, mutta on kertonut tutkivansa tapausta.

"Coal rolling" on käytännössä isoja dieselmoottoreita ihailevien autoharrastajien keskisormi kaikenlaisille vihreille arvoille, sillä tarkoituksena on tupruttaa omasta autosta mahdollisimman paksua mustaa savua esimerkiksi sähköautoilijoiden tai polkupyöräilijöiden niskaan.

Kyse on juuri niin järkevästä toiminnasta kuin kuulostaakin.

Toisinaan autoihin myös tehdään erinäisiä muokkauksia, ja moottorin toimintaa tuunataan siten, että savua muodostuu mahdollisimman paljon. Hengenheimolaisilta saa lisäpisteitä, jos avolava-auton pakoputket on asennettu pystyyn ikään kuin savupiipuiksi ohjaamon taakse.

Koska mikäpä saisikaan sähköautoilijan katumaan ostopäätöstään tehokkaammin kuin muutama kuutiometri pahanhajuista savua töräytettynä suoraan päin näköä...

Lue myös:

    Uusimmat