16.6. Porsaan sisäfileetä

Kokonaisena paistettua porsaan sisäfileetä BBQ

  • 600 g porsaan sisäfileetä
  • pippuria
  • Kastike:
  • ½ dl suolaista soijakastiketta
  • ½ dl makeaa soijakstiketta
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 rkl hunajaa tai siirappia

Viillä possunfileeseen pieniä viiltoja ja hiero pintaan rouhittua mustapippuria. Sekoita kastikeainekset keskenään ja sivele kastiketta ohuelti lihan pintaan. Grillaa filee välillä käännellen melkein kypsäksi ja anna vielä levätä ja kypsyä kannen alla tai foliopaketissa muutama minuutti ennen leikkaamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja sivele ne kastikkeella ennen esillelaittoa.

Hunajamarinoidut tomaatti-sipulivartaat

  • 3 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 5 rkl hunajaa
  • 3 rkl etikkaa
  • 3 rkl öljyä

Kuori sipuli ja lohko se ja tomaatit neljään osaan. Irroita sipulista kerroksittain paloja ja aseta tomaattilohkojen kuoren päälle niitä. Pistele varrastikkuun ja marinoi vartaita hunajan, etikan ja öljyn seoksella. Grillaa vartaat melko kuumalla grillillä nopeasti kypsiksi.

Juustogrilliperunat

  • Jauhoisia perunoita
  • Juustoraastetta

Pese perunat ja tee jokaiseen perunaan reikä omenaporalla. Tunge reikä täyteen juustoa ja pakkaa perunat folioon. Kypsennä grillissä tunnin verran tai kunnes perunat ovat pehmenneet kunnolla.

Porsaanfileetä yrtti- ja chilimarinadissa

  • 600 g porsaan sisäfileetä
  • 150 g pekonia
  • Chilimarinadi:
  • 4 rkl chilitahnaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • Yrttimarinadi:
  • Nippu timjamia
  • Nippu korianteria
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl balsamicoa

Valmista kaksi erillistä marinadia leikkaamalla marinadiainekset terävällä veitsellä tai tehosekoittimella aivan hienoksi hakkeeksi ja yhdistämällä ne tahnaksi. Leikkaa possunfilee parin sentin paloiksi ja hiero marinadeja niiden pintaan. Anna maustua tovi. Kietaise lihanpalojen ympärille pekoniviipale ja grillaa niin, että alkulämpö on melko kova ja kypsennyslämpö vähän miedompi.

Bataattinyytit

  • 1 bataatti
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa

Kuori bataatti ja leikkaa se palasiksi. Mausta juustokuminalla ja suolalla. Revi foliosta neliön muotoisia paloja ja pakkaa bataattipalat niihin. Kaada kuhunkin nyyttiin vajaa puoli desiä kokosmaitoa. Grillaa kymmenen minuuttia ja tarjoa suoraan nyyttipaketista. Bataattinyytit käyvät oivallisesti lihan tai kalan lisäkkeenä tai vaikka jopa sellaisenaankin.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat