16.6. Mäkikotkan vieraana

Soppamies kokkailee mäkikuningas Janne Ahosen kotibileissä Hollolassa. Janne ja Tiia Ahonen ovat kutsuneet hyviä kavereitaan grillipartyyn kotipihalleen.

Menu seitsemälle

Salaatti Halloumijuustosta ja melonista

  • yksi kerä amerikansalaattia
  • yksi kerä jääsalaattia
  • yksi kerä tammenlehväsalaattia
  • yksi kerä lollorosso salaattia
  • puolikas cantaloupemeloni (myös muut melonilajikkeet käyvät)
  • 2 kpl Conference päärynää ja 2 kpl Nazi päärynäomenaa
  • 1 prk marinoitua latva-artisokkaa

Kastike: 1rkl sokeria, 2rkl valkoista balsamicoa ja 10 rkl oliiviöljyä. Kaikki ainekset sekoitetaan ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla.

Revi salaatit käsin ja pese kylmässä vedessä. Pilko hedelmät ja juusto kuutioiksi. Mausta lopuksi tasaisesti vinaigretellä.

Tomaatti-mozzarellaleivät

  • yksi patonki
  • 2 kpl kypsiä tomaatteja
  • 2 kpl mozzarellajuustoa suolavedessä
  • 7 kpl mustia kivellisiä oliiveja
  • oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Leikkaa patongista ohuita siivuja. Sivele pintaa hieman oliiviöljyä. Asettele päälle siivuja tomaatista ja juustosta. Koristele oliivilla ja paahda uunissa lämpimien voileipien tapaan.

Sitruunalla marinoidut kanapojat

  • 7 kpl marinoimattomia broilerin rintafileitä
  • 3 kpl sitruunaa
  • kaksi kynttä valkosipulia
  • kaksi oksaa tuoretta timjamia
  • 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Purista mehu sitruunoista ja sekoita mukaan kaikki muut aineet hienonnettuna. Laita broilerit suljettavaan pussiin ja marinoi vähintään tunnin ajan. Grillaa kypsiksi.

Banaani & suklaa kevätkääryleet

  • 2 kpl banaaneja
  • 14 kpl kevätkääryletaikinaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 kpl kananmunan keltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl voita

Leikkaa banaanit halki ja jaa 14 palaan. Paahda pannulla sokeria ja karamellisoi banaanit. Lisää lopuksi hieman voita. Voitele kevätkääryleet keltuais-vesi seoksella, täytä banaanilla ja suklaapalalla. Uppopaista kuumassa öljyssä noin 3-5 min kunnes kääryleet ovat kauniin ruskeita.

Appelsiinilla maustettu valkosuklaa-kinuskikastike

  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • yhden appelsiinin kuori

Paahda sokeri kattilassa kauniin ruskeaksi. Lisää kerma ja keitä kasaan kunnes kastike sakenee. Anna jäähtyä hieman ja sekoita mukaan valkosuklaa ja appelsiinin kuori.

(Soppamies 16.6.2005)

Lue myös:

    Uusimmat