16.12. Henkan joulusilli, sherry-silli ja sitruunasilakka

Sherry-silli

  • 2 pientä punasipulia
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuivaa sherryä
  • muutama kokonaisia mustapippureita
  • kokonaisia neilikoita
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 matjessillifilettä

Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kiehauta sipulirenkaat, mausteet, etikka, sokeri ja vesi. Lisää joukkoon sherry. Leikkaa sillifileet pieniksi paloiksi. Kaada liemi päälle ja anna maustua seuraavaan päivään.

Inkivääri-omenasilli

  • 2 kevyesti suolattuja matjessillifileitä
  • 2 omenaa
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 tl kuivaa sinappia
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • ½ tl mietoa curryjauhetta
  • 1/2 sitruunan mehu

Pilko sillit haarukkapaloiksi ja kuori omenat. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita se raastetun inkiväärin, ranskankerman, sinapin ja ruohosipulin kera. mausta kastike vielä curryllä ja sitruunamehulla. Kaada kastike pilkottujen sillifileiden päälle. Valmista tämä silli parin päivän sisällä syömisestä.

Sitruunasilakka

  • 350 g nahattomia silakkafileitä
  • 5 dl kylmää vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Sekoita veteen etikka, suola ja sokeri niin, että ne liukenevat keskenään. Laita silakkafileet raakakypsymään liemeen 12 tunniksi. Valuta tämän jälkeen hyvin ja sekoita alla olevaan kastikkeeseen.

  • Kastike:
  • sitruunan raastettu kuori
  • ripaus sahramia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • hienonnettua tilliä

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää joukkoon silakat. Anna maustua vähintään vuorokauden.

Lue myös:

    Uusimmat