Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

16.12.2002 Kaarinan piparkakkutaikina

Piparkakkutalo
PiparkakkutaloCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 16.12.2002 15:26

2 dl siirappia
2 dl sokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssia
1/2 tl maustepippuria
300 g margariinia
2 munaa
11 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

1. Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet.
2. Lisää kuumaan seokseen rasva ja anna sen sulaa välillä sekoittaen.
3. Lisää jäähtyneeseen seokseen muna ja vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu.
4. Jaa taikina heti neljään osaan. Taputtele taikinapalat kelmun tai muovipussien välissä litteiksi paketeiksi ja pane ne jääkaappiin jähmettymään. Ohueksi taputeltuna taikina jähmettyy nopeammin ja sitä on ohuena levynä myös helpompi kaulia.
5. Voit leipoa taikinan pipareiksi heti, kun se on jähmettynyt, tai halutessasi seuraavana päivänä. Kauli taikina osa kerrallaan ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Pienempiä taikinanmääriä on helpompi kaulia, eikä taikina ehdi pehmetä.
6. Ota taikinasta haluamillasi muoteilla piparkakkuja pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 6-10 minuuttia paksuudesta riippuen.

Piparkakkutalon ohjeet voi tulostaa tästä

Lisää aiheesta:

Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaaMozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erotSyötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 12:57
    Verkkohuijaukset

    Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"

  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot