16.10. Haudutettua porsaanfileetä, sienirisottoa ja olutvaahtoa

Haudutettu porsaanfilee

  • 700 g porsaan ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • n. 1 l lihalientä
  • 1 plo olutta
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • tuoreita yrttejä (esim. persiljaa ja timjamia)

Mausta porsaanfilee kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Laita liha uunivuokaan, lisää 1 pullo olutta ja lihalientä niin, että liha peittyy. Kuori ja paloittele juurekset ja lisää ne sekä muutama yrtinoksa vuokaan. Kypsennä 160 asteisessa uunissa 65-70 asteiseksi. Anna vetäytyä foliossa n. 10 min. Viipaloi.

Sienirisotto

  • 2 dl paistettuja sieniä
  • 1,5 dl risottoriisiä
  • puolikas pieni sipuli hienonnettuna
  • 1 dl valkoviiniä
  • kasvislientä 0,5 dl
  • parmesaaniraastetta
  • 2 rkl ranskankermaa
  • ruohosipulia
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuullota hienonnettu sipuli pehmeäksi ja lisää riisi sekä viini. Sekoita ja anna viinin imeytyä riisiin. Lisää lämmintä kasvislientä pikkuhiljaa sekoitellen, kunnes riisi on kypsää (muista jättää purutuntuma). Lisää esipaistetut sienet, parmesaaniraaste, voi ja ranskankerma sekä ruohosipuli. Sekoita ja mausta suolalla sekä valkopippurilla.

Olutvaahto

  • puolikas pieni sipuli hienonnettuna
  • 2 dl kanalientä
  • 3 dl maitoa
  • 1,5 dl olutta
  • 2 rkl voita

Kuullota hienonnettua sipulia kattilassa hetki ja lisää kanaliemi. Keitä niin, että liemestä on puolet jäljellä. Lisää maito ja kuumenna. Siivilöi tasaiseksi ja lisää olut sekä voi sauvasekoittimella vaahdottaen.

Reseptit: Matti Romppanen ja Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat